Çorum Mercek Haber

“Halkın iradesine sivil darbe yapıldı”

“Halkın iradesine sivil darbe yapıldı”

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili “Seçim ve onun tezahürü olan halk iradesinin, idari bir karar ile ortadan kaldırılması en hafif deyimiyle sivil darbedir” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi daha önce Çorum’da da seçilmiş Belediye Başkanı’nın görevden uzaklaştırıldığına, diğer bazı illerde de çeşitli gerekçelerle Ak Partili belediye başkanlarının istifasının sağlandığına dikkat çeken Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, OHAL’in hukuksuz uygulamalarının OHAL kalkmış olmasına rağmen hız kesmeden devam ettiğini bildirdi.

Platform tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Seçim döneminde Ordu Valisine hakaret etti iddiası ile İmamoğlu’nun Belediye Başkanı olamayacağı, Mansur Yavaş seçilse de görev yaptırılmayacağının söylediğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Seçim ve onun tezahürü olan halk iradesinin, idari bir karar ile ortadan kaldırılması en hafif deyimiyle sivil darbedir. Halk iradesine karşı gerçekleştirilen bu darbe, Türkiye’nin demokrasisine bir yarar sağlamayacaktır. Ayrıca daha önce İstanbul, Ankara ve başka illerde AKP’li belediyelerde uygulandığı üzere; görevden alınan belediye başkanlarının yerine, belediye meclis üyelerinden birinin başkan vekili olarak seçimine olanak vermeden doğrudan kayyum atanması, açıkça bir çifte standarttır. Bu hukuka aykırılığı daha da katmerleştirmiştir.” 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ