Çorum Mercek Haber

135 günde 64 proje

135 günde 64 proje

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, göreve başladıkları süre içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, 135 günde 64 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Aşgın, Millet Bahçesi’nde (Kent Park) bulunan Millet Kafe’de basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Aşgın, göreve geldiğinden bugüne kadar geçen 135 gün içerisinde hayata geçirdiği projeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü, İsmail Yağbat ve Zübeyir Tuncel’in de eşlik ettiği toplantıda konuşan Başkan Aşgın, sözlerine 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük’te meydana gelen deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı ve tüm katılımcıları fatiha okumaya davet etti.

Ardından projelerini anlatan ve yapılanları sıralayan Aşgın, 135 günde toplam 64 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Aşgınan çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu şehir için ne yapılması gerekiyorsa bizler elimizden gelenin en iyisini yaparak çalacağız” dedi.

Aşgın, ayrıca yapılacak projeler için de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Aşgın projelerini şu şekilde sıraladı:

KARAKEÇİLİ YOLU

Yaptığımız bu yol çalışmaları ile sadece bölgelere yeni bir yol kazandırmaktan ziyade bölgelerin de daha yaşanılabilir hale gelmesi için de çalışıyoruz. Çalışmaları 10 yıldır devam eden 650 metre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki Karakeçili yolumuzda asfalt serim çalışmamızı gerçekleştirdik. Gazi Caddesine bağlantısını yaptık. Yolu üzerinde bulunan özel mülk ve kamu binaları ile görüşmelerimiz devam ediyor.

Vatandaşlarımızın aileleriyle, çocuklarıyla hoşça vakit geçirebilecekleri 3 adet toplam 3700 metrekare büyüklüğündeki park ve otoparkı bölgemize kazandıracağız.

Karakeçili ve İnayetullah Camilerimizin etrafındaki otopark alanlarındaki kamulaştırma çalışmalarımızın ardından Karakeçili Cami arkasında 312 araçlık, İnayetullah Cami arkasında ise 344 araçlık olmak üzere 656 araçlık iki adet otopark yapmayı planlıyoruz.

ÇÖPLÜ CADDESİ

Çorum’un en eski yerleşim yerleri olan Çepni, Çöplü ve Kunduzhan Mahallelerini adeta yeniden inşa ediyoruz. Bu bölgelerde yaptığımız yeni yollar ile yeni yaşam alanları oluşuyor. Yeni yollarımızda kamulaştırılan alanda 4 bin 800 m yağmursuyu, içmesuyu, kanalizasyon şebekesi çalışması yaptık.

Kunduzhan Caddesi ile Hıdırlık Caddesi arasındaki 30 m’lik bölünmüş yolumuzun 310m’lik kısmında asfalt çalışmamızı gerçekleştirdik.

135 GÜNDE 23 BİN 700 TON ASFALT SERİMİ YAPTIK

15 mahallemizde asfalt serim çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kısa sürede inşallah asfaltlamada ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini artırma noktasında tüm mahallelerde çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Göreve geldiğimiz günden itibaren bugüne kadar 23 bin 700 asfalt serimi gerçekleştirdik. Hedefimiz sezon sonuna kadar 100 bin ton asfalt serimine ulaşmak.

KALDIRIM

-Yayaların ulaşımını kolaylaştırmak için ihale kapsamında ve kendi ekiplerimizce 173 bin metrekare tretuvar çalışması yaptık.

-Yine kendi ekiplerimiz ve ihale ile 18 bin metre bordür çalışması yaptık.

ÜRETİM TESİSLERİ

Yol yapımında ve tamiratlarında kullandığımız asfalt ve sathi kaplama ile tretuvar, bordür, kilit taşı ve karo ile ilgili çalışmalarımızda gerekli olan malzemeyi büyük oranda Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı tesislerimizde üretiyoruz.

Taş Ocağı Konkasör Tesisi’nde: 377 bin 500 ton

Boğabağ Konkasör Tesisi’nde: 180 bin 750 ton

Asfalt Üretim Tesisi’nde: 23 bin 700 ton

Hazır Beton Tesisi’nde: 6,930 metreküp

Bordur – Karo Üretim Tesisi’nde: 167 bin adet

700 METRE ALT YAPI ÇALIŞMASI

Şehrimizin alt yapı hatlarını güçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında eksiklik tespit ettiğimiz bölgelerde çalışmamızı başlattık. 9.500 metre uzunluğunda yağmursuyu ve kanalizasyon hattı ihalesi gerçekleştirerek 2 bin 250 metresinde çalışmalarımızı tamamladık.

3 bin 53 metre yeni içmesuyu hattı çalışması yaptık. Yeni yerleşim alanlarında abone bağlantılarının yapılması için 7 bin 150 metrelik şebeke ve abone bağlantı hattının ihalesini gerçekleştirdik. Firma ile sözleşme imzalama noktasına geldik.

SU DEPOLARINA VE KUYULARINA UZAKTAN KONTROL SİSTEMİ

Çamlık depo, Bahabey depoya oransal vana ve debimetre takılarak uzaktan kontrol sistemi ile acil müdahalede yerine gidilmeden müdahale edilmektedir. Ayarık kuyu izleme sisteminde güvenlik ihlalleri kapsamında uzaktan kumandalı alarm sistemi takılmıştır. Herhangi güvenlik ihlalinde Scada kontrol merkezinden ihlali yapan kişilere ikaz verilmektedir. Bu sistem Scada merkezinde 7/24 teknik ekipler tarafından izlenmekte ve acil durumlarda yerinden müdahale ile problemler çözülmektedir.

SU FATURALARINDA %10 İNDİRİM

Seçim döneminde yaptığımız gezilerde hemşehrilerimiz su ücretlerinin yüksekliğinden şikayet ediyordu. Yaptığımız araştırmaya göre Çorum Belediyesi olarak su ücretlerimiz çevre illere göre pahalı değil. Buna rağmen hemşehrilerimizin talebini yerine getirelim dedik. Hem konutlar da hem de ticareti işletmelerin kullandığı suda yüzde 10 indirime gittik.

ARASTA SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Çorum’un tarihi dokusunu, ahilik kültürünü yaşatan Çöplü arastasının iyileştirilmesi için yapılan proje çizim ihalesini gerçekleştirdik. 10.06.2019 tarihinde firma ile sözleşmemizi imzaladık ve yüklenici firma çalışmalarını başlattı.

Ulu Camii çevresi, Dikiciler Arastası, Çöplü Arastası, Kilise ve Taşhanı (Eski Cezaevi) kapsayan sağlıklaştırma işlemi yapılacak yaklaşık 27.000m² alanda 3 boyutlu tarama cihazlarıyla tarama yapıldı. Rölöve (mevcut durumun belgelenmesi) çizimleri hazırlanıyor.

VELİPAŞA HANI

Yapımı tamamlandığında Çorum’un turizmine büyük katkılar sağlayacak Velipaşa Hanımızda çalışmalarımız devam ediyor. İlk meblağının işi tamamlamaması üzerine yeni ihale yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız ile Çorum Milletvekillerimiz ve AK Parti İl Başkanımız ile görüşmede bulunmuştuk. Bakanımız konuyu yakından takip edeceğini ifade etmişti. Bu ender yapıyı şehrimiz ve ülkemiz turizmine kazandırmak için çalışıyoruz.

ESKİ KARAKOL BİNASI

Eski Karakol binamızda çalışmalarımızı tamamladık. Tesisler Müdürlüğümüz bünyesinde Aile Eğitim ve Danışmanlık Merkezi olarak hizmet verecek. Bahçesinde bulunan kafeyi de engelsiz kafe olarak hizmete açacağız.

Karakeçili Mahalle Mesicidi (Meslek Yüksek Okulu Bahçesi)

Mescid de ahşap işleri ve tezyinatları tamamlandı,halı serilmesi, çevre düzenlemesi ve abdesthane binasında müteahhit firma çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz.

AKKENT CAMİİ

Akkent Mahallesinde inşaatı devam eden 700 kişilik camii de Kalem işi tezyinatları tamamlandı. Kubbede alüminyum saç kaplaması işi devam ediyor. Bina cephesinde taş kaplama imalatı yapılıyor.

STADYUM

Gençlik ve Spor Bakanlığına devir için görüşmelerimiz devam ediyor.

MAHALLE SPOR SALONLARI

Ulukavak Mahallemizde ve Kale Mahallemizde bulunan spor salonlarımızın tefrişatının büyük bir bölümünü tamamladık. Biran önce açmayı planlıyoruz.

BELEDİYE HİZMET BİNASI

Ek 15 milyon 750 bin TL’lik kredi İller Bankasından temin edildi. Müteahhit firma ile görüştük. İşi bir an önce bitirmek için çalışıyoruz.

Spor Salonu (4840 Kişilik)

Bitme oranı %75 oranında tamamladı.

BİNİCİLİK TESİSİ

İşletme ihalesini alan firma hazırlıklarında sona geldi. Atlar getirildi. En kısa sürede hizmete girmiş olacak.

MİLLET KAFE

Seçim döneminde vatandaşların en çok sordukları soruların başında ‘belediyenin            sosyal tesislerinin olup olmayacağı idi. Özellikle İstanbul’a gidenler belediyelerin güzel sosyal tesislerinde kaliteli hizmetle karşılaşıyorlardı. Vatandaşlarımız benzer hizmetlerin Çorum’da da olmasını istiyorlardı. Biz de belediye olarak sosyal tesisleri açacağımız müjdesini vermiştik.  Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde Millet Bahçesi içinde belediyemizin sosyal tesislerinden ilki olan Millet Kafe’mizi hizmete açtık. Burada gerçekten güzel bir konsept yakaladık. İç dizaynı etrafında ki göl manzarası ve Millet Bahçemizin güzelliği birleşip birde buna hemşehrilerimizin güzelliği eklenince Allah’ın izniyle hemşehrilerimiz aileleri ve arkadaşlarıyla kahve içmenin tadına varacaklar. Şehrimize gelen tüm konuklarımızı Millet Bahçemize ve Millet Kafemize bekliyoruz.

EVSEL KATI ATIKLARIN MEKANİK AYRIŞTIRMA SONRASI ÇIKAN ÜRÜNLERİNDEN ENERJİ ELDE EDİLMESİ PROJESİ

Katı Atık Tesisimize günlük 400 ton evsel nitelikli atık kabul edilip mekanik ayrıştırma ünitesinden geçirilmektedir. Bu işlem sonucunda tambur elekten günde 150 ton elek altı ( kompost ) malzemesi elde edilmektedir. Bu elde edilen elek altı malzeme mevcut şartlarda landfill sahamız içerisinde depolanmaktadır. Yapılması planlanan projemiz ile elek altı malzemeyi düzenli depolama sahamıza göndermeyip enerji üretiminde kullanmayı planlıyoruz. Projemizi OKA’nın destekleri ile yapacağız. Projemizle ilgili OKA ile ön mutabakat metnini imzalamıştık. Hazırladığımız projemizi önümüzdeki günlerde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına teslim edeceğiz.

Bu proje ile düzenli depolama sahamızın kullanım ömrü  % 35 oranında uzayacak, ayrıca yapılan projemizde doğaya salınan sera gazı emisyonu azalacak ve en önemli etken olarak da ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasına bu kurulacak tesisimizle katkı sağlamış olacağız.

Enerji üretim aşamasındaki gaz motor bacasından çıkan kayıp ısı ise iletim sistemimiz vasıtasıyla Enerji üretim tesisi yakınına kuracağımız ısıtmalı bir sera projemizde kullanılacaktır.

ENTEGRE ATIKSU ARITMA PROJESİ

Mevcut aktif çamur sistemi ile çalışan atıksu arıtma tesisimizde azot, fosfor ve yağ gres giderimi yapılamamaktadır.  Bunun için yeni Entegre Atık Su Arıtma Projemiz Belediyemiz teknik personeli tarafından hazırlanıp ab formatına çevrilerek  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne iletilmiştir. Çorum Milletvekillerimiz, Ak Parti İl Başkanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ziyaretimiz sonrası sayın bakanımız projemizi bakanlık yedek listesinde ilk sıraya eklenmesi için talimat verdi. Süreç tarafımızca takip edilmektedir.

MEZBAHA

Hayvan Pazarının yanında bulunan yeni mezbahamızın geçici kabulü yaptık. Deneme kesimleri ve eksikliklerin tespit edilmesi devam etmekte. Bu nedenle Kurban Bayramı’nda mezbaha hizmet vermedi. Firma çalışmalarına devam ediyor. Tekrar deneme kesimleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştiği zaman hizmete açacağız. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Kurban Bayramında hayvan pazarımızın içerisinde bir tane olan kurban kesim yerini 3’e çıkarttık.

SAAT KULESİ AYDINLATMA

Çorum, Anadolu’da en özel şehirlerden bir tanesi. Gerek tarihi özellikleriyle, gerek din turizmiyle gerekse kendine özgü mistik havasıyla ve sıcacık insanlarıyla gönülleri fetheden bir şehir. Çorum’a özgü en önemli eserlerden biri de Osmanlı son döneminde 7-8 Hasan Paşa tarafından yaptırılan Tarihi Saat Kulesi’nde aydınlatma işlemini yaparak tarihi dokuya sahip çıkarak yeni görümüne kavuşturduk.

TARİHİ SAAT KULESİ’NİN YIPRANAN KADRANLARINI DEĞİŞTİRİYORUZ    

Abdülhamit’in muhafız birliği komutanı Çorumlu Beşiktaş Muhafızı Yedi Sekiz Hasan Paşa tarafından 1894 yılında yaptırılan, 27,5 metre yüksekliğindeki Saat Kulesi’nin kadranlarında zamanla meydana gelen yıpranmadan dolayı saat tam olarak okunamıyordu. Tarihimize saygı anlamında Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne gerekli başvurularımızı yaptık. Kadranların aslına uygun olarak yenilenmesi için onayımızı aldık. Saat Kulesinin kadranlarının kesimleri ve boyaları yapıldı. Bugün itibari ile akrep ve yel kovanları sökülüyor. Yarın ise kadranları sökülecek. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz.

PARK VE BAHÇELER ÇALIŞMALARI

Şehrimizi daha yeşil hale getirmek için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil alanların sayısını artırmak için 10 Bin kg çim tohumu aldık. Bunun 5 bin 18 kg ekimini gerçekleştirdik. Buda 77.200 m2 alan yapıyor.

-60 Bin adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdik.

-1.938 adet yetişmiş ağacı toprakla buluşturduk.

-6.698 adet çalı türü bitki dikimi gerçekleştirdik.

-Rutin olarak çim biçme, budama, sulama, park bakım onarım çalışmalarımız devam ediyor.

– Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün daha iyi hizmet vermesi için araç parkını güçlendirerek 4 yeni traktörü hizmete sunduk.

-240 parkımızın, yeşil alanların ve refüjlerin bakım onarımını sürekli olarak yapıyoruz. Buralarda bulunan bitkilerin de bakımlarını aksatmıyoruz. Diğer yandan hemşehrilerimizin park, bahçe ve yeşil alanlarda güvenle zaman geçirebilmeleri amacıyla haşereyle mücadele çalışmalarımızı da itinayla yapıyoruz.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

İl nüfusumuzun yarısına tekabül eden 38 köy ve 15 mahallemizde, modern teknik ekip ve ekipmanlarla 7/24 temizlik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Belediyemiz sınırları içindeki yerleşim alanlarında oluşan günlük çöp ve atıkları toplayarak, çöp sahasına taşıyoruz. Mahallelerimizde, haftanın her günü modern araçlarımızla temizlik yapıyor; bulvar, cadde ve sokakların süpürülerek/yıkanarak temizlenmesini sağlıyoruz. Okullarımızın çevre ve bahçeleri, semt pazar alanlarımız başta olmak üzere, kamusal alanların temizliğini kısa süre içerisinde ve periyodik olarak yapıyoruz.

VEKTÖREL MÜCADELE

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vektörel mücadele kapsamında Ocak ayı itibariyle sahada tespit çalışmalarına başladı. Bu kapsamda 206 alanda karasinek ve 30 alanda da sivrisinek üreme alanları tespit çalışması yapıldı. Tespiti yapılan alanlarda larva mücadelesi gerçekleştirildi. Yaz aylarında sıcakların artması ile şehir merkezinde vektörel mücadele çalışmalarımızı artırdık. Daha temiz bir Çorum için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

METRUK BİNALARIN YIKIMI

Valilik, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda metruk binaları fotoğraflıyor ve sahiplerini buluyoruz. Bina sahiplerinden binalarını tamir ettirmelerini yahut yıkımını yaptırmalarını talep ediyoruz.

Mülk sahibinin buna gücü yetmiyorsa bina sahibinden muvafakat alarak hazırladığımız rapor dâhilinde İmar kanunun 39. maddesi gereğince çevre ve insan sağlığını tehlikeye atan binaların yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Tespit edilen 375 binadan 243 adedinin yıkımını gerçekleştirdik. 65 tanesi korunaklı hale getirildi. Tescilli yapılardan da 14 adedi korunaklı hale getirildi. 52 yapıda ise yıkım işlemi devam ediyor.

PLANLI ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ

Türkiye de ilk defa uygulama imar planı bulunan alanlarda kullanılmak üzere plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirlemek için Belediye Meclisimiz olağan üstü toplanarak Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğini çıkarttık.

YOL ÇİZGİ VE YAYA GEÇİŞLERİ ÇALIŞMALARI

Şehrimizde hem araç trafiğini hem de yayalarımızın ulaşımını daha güvenli hale getirmek için çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

-Nisan ayından itibaren hava şartları uygun olduğu sürece 29 cadde ve sokakta 185.5 km yol çizgi çalışması yaptık.

-51 cadde ve sokakta 257 adet yaya geçişi yaptık.

– 18 tane cadde de 218 kabartmalı önce yaya uygulaması gerçekleştirdik.

– Ana caddelerde 17 km bordür boyaması yaptık.

– Trafik sinyalizasyonlarında güvenlik önlemlerini artırdık.

– Sinyalizasyonlarımızı trafik güvenliği için düzenli olarak yıkıyoruz.

– Yeni açtığımız yollarda trafik işaretlemeleri gerçekleştirdik.

MOBİL UYGULAMAYI HAYATA GEÇİRDİK

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız 7/24 belediyecilik hizmetlerinin sunumu ve onların belediyemize daha kolay erişiminin sağlanması amacıyla Android ve Apple yazılımları ile mobil Belediye uygulamasını hayata geçirdik. Vatandaşlarımız, cep telefonları ve tabletlerinden belediyemize gelmeden, sıra beklemeden bir çok işlemini gerçekleştirmektedirler.

STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI

Belediyemizin 2020-2024 yılları arasındaki 5 yıllık stratejik plan oluşturma çalışmalarını başlattık.

Belediye olarak istişareli ve şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde olacağımızı en başından taahhüt etmiştik. Şehrimizi yönetirken belediye meclisimizde gurubu bulunan siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve hemşehrilerimizin görüşlerine başvuruyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de tüm paydaşlarımızla fikir alışverişi içerisinde hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çünkü şehrimizi bu şehirde yaşayan hemşehrilerimizle birlikte yönetiyoruz.

ÇORUM İÇİN PROJEM VAR

Belediyemiz ile Hitit Üniversitemiz tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Çorum İçin Bir Projem Var” çalışmasının 5. Dönemi için yapılan çağrı kapsamında 15 proje başvurusu oldu. Belediye ve üniversite temsilcilerimizden oluşan seçici kurul ön değerlendirme yaptı. Belediyemizin ve Çorum’un öncelik ve ihtiyaçlarını esas alarak, bu dönem sağlık, gıda ve kültür-edebiyat alanlarında 3 proje destek almaya hak kazandı. Projelerin uygulanabilmesi için 50 bin liralık kaynak sağlayacağız.

KENT KONSEYİ SEÇİMİ

Aday adayıyken şehrimizi birlikte yönetelim diye billboardlara ilan vermiştik. Bu konuya çok önem veriyoruz. Bu nedenle de şehrimizi meslek kuruluşlarının, sendikaların, üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahalle muhtarlarının temsilcileri ile şehrin diğer bütün katmanlarının katılımıyla birlikte yönetmek istiyoruz. Bu amaçla Kent Konseyimizi daha aktif hala getirmek için olağan genel kurul toplantımızı gerçekleştirdik. Kent Konseyi Başkanlığına Şahiste Uçar seçilirken yürütme kurulu üyeleri de belirlendi. Önceki Başkanımız Turhan Candan ve yönetim kurulu üyelerine bu zamana kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

Şehrimizin temel sorunlarını kent konseyimizde konuşmadan tartışmadan çözüm noktasında harekete geçmeyeceğiz. Şehrimizle ilgili kararları ortak akılla alacağız.

MOR TAKSİ

Türkiye’de bir ilk olarak Belediyemizin engellilere yönelik Mor Taksi (Engelsiz Taksi) uygulamasını hayata geçirdik.

Mor Taksiyi Çorum’da 1 tane hayal etmiştik. Gönülden istemiş olmalıyız ki yönetmelikte 10 tane taksimiz var. Mevcut taksilerden mor taksi uygulamasına geçmek isteyen, yeni bir panelvan araç alıp mor taksiye göre dizayn eden 5 taksicinin geçişlerini ücretsiz ve ihalesiz sağlamaya karar verdik. 10 kontenjanın 5 tanesini bu şekilde, kalan 5 tanesinin de ihtiyaca göre gelecekte ihaleyle alınabileceğine karar verdik.

Çorum Taksi, Günaydın Taksi, Kışla Taksi ve Mavral Taksi duraklarında 4 taksicimiz uygulamaya katıldı. Taksici esnafımıza destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin bu taksilere nasıl ulaşacağına dair bilgiler hem belediyemizin internet sitesinden hem belediyenin mobil uygulamasında bilgiler mevcut. Şehrimizde engelleri kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

BUHARAEVLERE VE BAHÇELİEVLERE TAHSİLAT VE ERİŞİM NOKTASI

Vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmeti ayaklarına götürmek, onların zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmelerini sağlamak için seçim döneminde ‘eğer göreve gelirsek hizmeti halkımızın ayağına götüreceğiz’ demiştik. Rabbim bizi bu şehre hizmetkar etti. Biz de verdiğimiz bu sözü yerine getirmek için çalışmalara başladık. Özellikle seçim döneminde çok dile getirilen mahallelere tahsilat ve erişim noktaları açma taleplerini yerine getirmek ve hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürmek amacıyla Buhara Kültür Merkezi ile Bahçelievler Kadın Kültür Merkezi’nde Tahsilat ve Erişim Noktaları açtık. Buralarda vatandaşlarımız su faturası, emlak vergisi, ilan ve reklam vergisi ödemelerini yapıp kartlı su sayacı dolumu gerçekleştirebiliyorlar. Tahsilat ve Erişim Noktaları aynı zaman da İletişim Merkezleri olarak da hizmet veriyor. Vatandaşlarımız belediye ile ilgili taleplerini veya sorunlarını bu noktalarda görevli personelimize iletiyor. Bu iki noktada tecrübe ettikten sonra sayılarını artırmayı hedefliyoruz.

KADEŞ BARIŞ MEYDANI

Bu şehir barışın ve kardeşliğin de şehridir. Adaylık sürecinde hemşehrilerimiz meydanın adını sorduklarında meydana Kadeş ismi yakışır demiştim. AK Parti Grubuna böyle bir teklifi getirdikleri için teşekkür ediyorum. AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri olarak bu ismi vermek bize nasip oldu. ‘Kadeş Barış Meydanı’ bu şehre çok yakıştı. El ele gönül gönüle olduktan sonra sevgi, kardeşlik ve barış ikliminin hakim olacağına yürekten inanıyorum. Kadeş Barış Meydanında adına yakışır bir peyzaj çalışması yapacağız.

SOKAK HAYVANLARI BİZLERE EMANET

Sokak hayvanları bizlere emanet. Her gün katı atık tesisimizde, Çorum Barajının etrafında ve Hayvan Pazarının etrafında düzenli besleme yapıyoruz. Hafta da bir gün hayvan severler ile katı atık tesisinde besleme yapıyoruz.

Göreve geldiğimiz günden itibaren Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evine 135 günde 1096 adet köpek, kedi, eşek, at, kuş getirilerek gerekli tedavi işlemleri yapıldı.

“Satın alma sahiplen” diye başlattığımız çalışma kapsamında 149 sokak hayvanı sahiplendirdik. Kırım kongo, kist hidatik gibi insana bulaşan önemli hastalıklara karşı önlemler alıyoruz. Bu kapsamda 1279 sokak hayvanında iç-dış parazit uygulaması ile tedavilerini yaptık.

KALDIRIM İŞGALLERİ

Kaldırımlar yayalar için ayrılmış alanlarıdır. Uyarılara rağmen kaldırımların üzerinde izinsiz tezgah, dolap vb. satı eşyası bulunduranlara karşı başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı kaldırım ve sokaklarda rahat olarak geçişlerini kolaylaştırmak için yapmış olduğumuz çalışmada esnaflarımızı da mağdur etmeden kendi alanlarını aşmamaları konusunda uyarılar da bulunuyoruz. Esnafımıza önce uyarı yapıp uymaları gereken kurallar hakkında bilgi veriyoruz. Daha sonra ise tekrar yapacağımız denetimlerde belirttiğimiz kurallara uymayan esnafımıza Kabahatler Kanunu’nun 38. maddesi gereğince para cezası uygulayacağız. İşgaller tamamen son buluncaya kadar denetimler aralıksız devam edecek.

Bu çalışmamıza destek açıklamaları yapan TSO, ÇESOB, Bakkallar ve Bayiler Odasına, Kahveciler ve İnternetciler Odasına çok teşekkür ediyorum.

FIRTINA VE YOĞUN YAĞIŞ İLE MÜCADELE

İlk bahar ayında hayatı durma noktasına getiren şiddetli rüzgar ve yağışların kent merkezinde sebep olduğu hasarı gidermek için belediye ekipleri tam kadro mesai yaptık.

Şiddetli rüzgar ve yağış zaman zaman kent merkezinde bina ve araçlarda hasara sebep oldu. Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda ekiplerimizi olası şiddetli yağış ve rüzgar ihtimaline karşı hazır tuttuk. Fakat rüzgarın ve yağışın şiddeti tahmin edilenden fazla oldu. Ekiplerimiz şehrin dört bir yanında meydana gelen hasar ve sorunlarla ilgili teyakkuza geçerek gelen her ihbarı değerlendirdi ve olaylara ivedilikle müdahale etti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz 342 personelle, su taşkını, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi 87 olaya müdahale etti. Bunun yanı sıra sabahın ilk saatlerine kadar şehrin dört bir yanında temizlik çalışmaları devam etti. Fırtına ve yoğun yağışlarda zarar gören  vatandaşlarımıza kusursuz tazminat olarak 34.885 TL nakdi yardım yaptık.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayında her Cuma akşamı bir camimizde Çorum’un ve ülkemizin tanınmış hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdik.

Yine Ramazan etkinliklerimiz kapsamında her Cumartesi akşamı 15 Temmuz Hürriyet Meydanı’nda Hacivat-Karagöz, Ramazan yarışmaları, çocuk oyunları, Meddah gösterileri ve Tasavvuf  Musikisi konserlerini hemşehrilerimizle buluşturduk.

FESTİVAL

2015 yılında Türkiye genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edilen Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali’nin 36.’sını gerçekleştirdik.  36. Hitit Fuar Festivali’ni esnafımız ve hemşehrilerimiz ile el ele gönül gönüle yapmanın mutluluğunu yaşadık. Biz şehrimizi 263 bin nüfusuyla ve 15 mahallesiyle bir ve beraber görüyoruz. Binlerce hemşehrimiz festival etkinliklerimizde bir araya geldi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Çorum’da binlerce hemşehrimiz çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla tüm renkleri ve ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Hürriyet Meydanında buluştu.

Şehrimizin bütün katmanları o karanlık gecede olduğu gibi bir arada oldukça, beraber oldukça, kardeş oldukça, kardeşlik türküleri söyledikçe bizi hiç kimse bir şey yapamaz.

DİNİ BAYRAMLARDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında Valiliğimiz ile birlikte bayramlaşma programı düzenlendik. 15 Temmuz Hürriyet meydanı ve Valilik önünde gerçekleştirdiğimiz bayramlaşma programında milletvekilleri, vatandaşlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, kısaca şehrimizin bütün katmanları ile birlikte bayramlaştık. Şehrimizde güzel bir birliktelik örneğini başlatmış olduk. İnşallah bundan sonra bütün bayramlarımızı böyle bir ve beraber kutlamayı ümit ediyorum.

HALK GÜNÜ TOPLANTISI

“Fatih Sultan Mehmet Han; ‘hüner bir şehir bünyâd etmektir reâyâ kalbin âbâd etmektir’ diyor. Biz de bu düsturla hemşehrilerimizin gönlünü almak, onlarla bir araya gelmek, emanetleri olan Belediye Başkanlığı makamını kendilerine açmak için her Çarşamba günleri saat 10.00-12.00 arasında halk günü toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz.

Halk günlerimizde vatandaşlarımızla birebir görüşerek onların sorunlarını dinliyor, çözüme kavuşması için de bir ekip ruhu içerisinde aşkla gayret gösteriyoruz.

SOSYAL DENGE TAZMİNATI SÖZLEŞMESİ

Belediyemizde çalışan  memur ve sözleşmelileri kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesini imzaladık. Belediyemizin imkanlarını zorlayarak personellerimizin ücretlerinde artış sağladık. Memurlar için %60 olan SDS’yi %70’e, müdür ve amirler için ise %75 olan SDS’yi %80’e çıkarttık.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

GIDA BANKASI

8002 aileye gıda yardımı yapıyoruz. Yaklaşık 28.404 kişilik bir nüfus.

Her ay 286 TL’lik alış – veriş yapılmakta.

YAŞLI BAKIM

Şehrimizde yaşayan yaşlılarımızın toplumdan soyutlanmadan günlük yaşamlarını kolaylaştırarak onurlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamak amacıyla yaşlı bakım ev temizliği hizmeti sunuyoruz. Ulu çınarlarımızı ziyaret ederek hayır dualarını alıyoruz.

Toplam 12 kişiden oluşan 6 ekibimiz mevcut. Bu ekiplerimizle 543 evdeki 734 yaşlımıza evde bakım hizmeti veriyoruz.

ÇOCUK KIYAFET YARDIMI

Kurban Bayramı öncesinde 571 çocuğumuza t-shirt, pantolon, ayakkakbı, çorap ve kapüşonlu sweet’den oluşan 5 parça hediyemizi verdik.

HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ

Aileler, yeni doğan bebekle birlikte sevgiyi, paylaşmayı, karşılıklı aidiyet duygusunu en temiz haliyle yeniden keşfedip ve yaşarlar.

Bugüne kadar Hoş Geldin Bebek kapsamında 21 bin 615 bebeğin ailesini ziyaret ettik. Hediye verdik.

CAMİ TEMİZLİĞİ

Belediyemiz, İl Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte ilimiz merkezde bulunan cami ve ibadethanelerin temizliğinin yapılması için protokol imzalanmış olup, protokol hükümleri çerçevesinde ilimiz merkezde bulunan Cami, Cem Evi ve Kuran Kurslarının temizliği yapılmaktadır.

Toplam 139 cami, cem evi ve kuran kursunun temizliği çalışmalarımız düzenli olarak devam etmektedir.

RAMAZAN ÇADIRI

Toplumumuzda var olan hayırseverlik duygusunu bu Ramazan’da da Belediyemiz öncülüğünde toplumsal bir hizmete dönüştüren iftar çadırı uygulamasına devam ettik.

Çorumlu hayırseverlerin katkıda bulunduğu ve Belediyemizin önderlik ettiği iftar çadırında her gün 1.000 kişiye iftar yemeği verdik.

HİTİT KOŞUSU

Çorum Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve  Avrupa Atletizm Birliği’nin 3 Yıldızlı Yol Koşuları takviminde bulunan Hitit Koşusu’nun 5.’sini gerçekleştirdik.

Uluslararası Hitit Koşusu’na iki farklı kategoride yaklaşık 1600 sporcu katıldı.

GÜREŞLER

Ata sporumuz Karakucak Güreşlerimizi üç kategoride 29 sıklette toplam 320 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirdik.

TRAP YARIŞLARI

Bu  yıl 5.si düzenlenen Trap Yarışları’na Çorumlu sporcuların yanı sıra çevre illerden de sporcular katıldı. Yarışmaları 5 kategoride 13 ilden 320 sporcunun katılımı ile gerçekleştirdik.

YAZ SPOR OKULLARI – YAZ KURSLARI

Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi ve Mevlana Spor Salonu’nda öğrenciler; satranç, buz pateni, yüzme, dart, atletizm, fitness, eğitsel oyunları, halk oyunları, badminton, futsal, futbol, basketbol, voleybol, bowling, hentbol, karate, taekwondo, wushu, judo, masa tenisi, halter, güreş, muaythai, ve boks olmak üzere toplam 24 branşta 25 antrenör eşliğinde eğitim görüyor. Yaz spor okullarımız 28 Ağustos’ta sona erecek. Yaz spor okullarımıza 2020 katıldı.

Yine 6 gençlik merkezimiz bünyesinde yaz döneminde öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve okul derslerine yardımcı olmak amacıyla açılan yaz kurslarımıza ise 3917 gencimiz katıldı.

CAMİ ÇOCUKLARI SPOR OYUNLARI

Belediyemiz ile İl Müftülüğümüz işbirliği ile çocuklarımızın bir taraftan dini bilgilerini artırıp Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenirken, onları bir taraftan da spor etkinliklerine teşvik etmek için Cami Çocukları Spor Oyunları düzenliyoruz.

Bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiğimiz spor oyunlarında 55 camiden 861 (kız-erkek) öğrenci futbol, satranç, masa tenisi ve dart olmak üzere 4 branşta mücadele etti. Tüm çocuklara spor malzemeleri verildi. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

AKIL OYUNLARI

Çocuklarımızın öğrenme becerilerini geliştirmesinin yanı sıra kendilerine olan özgüvenlerini artırmak için düzenlediğimiz akıl oyunlarına becerikli yapılar, reversi, satranç, mangala, abolone, hedef 5, koridor olmak üzere 7 branşta toplamda 40 okuldan 684 öğrenci katıldı. Başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

ÇORUM BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ

Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz Çorum’da tüm branşlarda başarılar elde etmeye devam ediyor. Sürdürülebilir sportif başarılar elde etmek için Gençlik ve Spor Kulübümüz güzel çalışmalar ortaya koyuyor. Masa tenisi, bocce, badminton, satranç, güreş, judo gibi branşlarda Dünya, Avrupa ve Türkiye dereceleri elde ettik. Uğurcan Dursun, Hilmi Can Şimşek gibi bir çok sporcumuz göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. İnşallah bu sporcularımızın sayıları artarak devam edecek.

SATRANÇ OLİMPİYATLARI EKİM AYINDA ÇORUM’DA PROTOKOL İMZALANDI

FIDE tarafından Türkiye ev sahipliğinde gerçekleşmesi kararı alınan 2019 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı, Belediyemizin destekleri ile Ekim ayında Çorum’da gerçekleşecek. Şehrimizde bu düzeyde yapılan ilk etkinlik olma özelliğine de taşımaktadır.

Şehrimizde gerçekleşecek olan Dünya 2019 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları ile şehrimizi hem sportif olarak hem de turizm alanında tanıtımını yapmış olacağız.

BELEDİYE KOROLARINDAN BAHAR KONSERLERİ

Belediye bünyesinde faaliyetini sürdüren Türk Halk Müziği, Gençlik Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korolarımız verdikleri bahar konserleriyle hemşehrilerimizin beğenisini kazandı. Çorum’da müzik kültürünün yaşatılması için korolarımıza büyük önem veriyoruz.

MAHALLE KONSERLERİ BAŞLIYOR

Önümüzdeki haftadan itibaren mahalle konserlerimizi başlatacağız “5 mahalle 5 konser”

Hemşehrilerimizi kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyoruz.

Yerel sanatçılarımızı hemşehrilerimizle buluşturmak için 5 mahallemizde 5 konser sloganıyla Mahalle Konserleri başlatıyoruz. 19 Ağustos Pazartesi Saat:20.30’da Akkent Mahallesi Pazar Yerinde, 21 Ağustos Çarşamba Saat: 20.30’da Gülabibey Mahallesi Rüstem Eren Parkında, 22 Ağustos Perşembe Saat: 20.30’da Ulukavak Mahallesi İskilipli Atıf Hoca Parkında, 25 Ağustos Pazar Günü Saat: 20.30’da Bahçelievler Pazar Yerinde ve  27 Ağustos Salı Günü Saat:20.30’da Buharaevler Mahallesi Pazar Yerinde gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi konserlerimize bekliyoruz.

KADEŞ ÇOCUK ŞENLİĞİ VE AÇIKHAVA SİNEMA GÜNLERİ

Kadeş Barış Meydanımızda çocuklarla buluşacağız. 30 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında “Kadeş Çocuk Şenliği” düzenleyeceğiz. Tüm çocuklarımızı bekliyoruz.

Ayrıca aynı tarihlerde akşamları hemşehrilerimiz için Kadeş Barış Meydanımızda Açıkhava Sinema Günleri düzenleyeceğiz. Şehrimizi kültür, sanat ve eğlence alanında daha iyi yerlere getirmek için çalışmalarımız artarak devam edecek.

YENİ MÜDÜRLÜKLER KURDUK

– Muhtarlıklar Müdürlüğü,

– Makine İkmal ve Bakım Onarım Müdürlüğü

– Emlak İstimlak Müdürlüğü.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ