Çorum Mercek Haber

Sanayi esnafı aydınlık yarınlar için dua etti

Sanayi esnafı aydınlık yarınlar için dua etti

Çorum esnafı yüzyıllardır devam eden ve bir Ahi geleneği olan Arife Duası’nda bu yıl da bir araya gelerek birlik, beraberlik, helal, bol ve bereketli kazanç için dua etti.

Oto Tamirciler Esnaf Odası öncülüğünde Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Fındıkçıoğulları Rot Balans’ta gerçekleştirilen arife duasına Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Gökgöz ve Okan Çalışkan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Oda Başkanları, Oda Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda sanayi esnafı katıldı.

Arife duasının ardından konuşan Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun, her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik, beraberlik ve helal kazanç için arife duası geleneğini sürdürmeye devam ettiklerini ifade ederek, oda üyelerinin Kurban Bayramını kutladı.

Başkan Uzun’un konuşmasının ardından Vali Mustafa Çiftçi ve ÇESOB Başkanı Recep Gür birer konuşma yaptı. Çiftçi ve Gür, Ahilik geleneğinden günümüze uzanan arife duasının anlam ve önemini dile getirerek, tüm Çorumlu vatandaşların bayramlarını tebrik ettiler.

Son olarak Vali Mustafa Çiftçi tarafından arife duasına ev sahipliği yapan Fındıkçıoğulları Rot Balans Sahibi Harun Fındıkçı’ya Türk Bayrağı hediye edilerek, toplu hatıra fotoğrafı çekinildi.

Vali Çiftçi ayrıca arife duasına katılan esnaf çocuklarına oyuncak hediye etti.

Duanın ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ