Çorum Mercek Haber

Bu gelenek devam etmeli

Bu gelenek devam etmeli

Çorum’da, ahilik kültüründen gelen “Arefe duası” geleneği, esnaf ve sanatkarlarca asırlardır yaşatılmaya devam ediliyor.

Toplumun farklı kesimlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin de bir araya geldiği Arefe duasında eller esnafın hayırlı, bereketli ve bol kazançlı yıl geçirmesi, ülkede de birlik ve beraberlik ruhunun pekişmesi için semaya kalkıyor.

Osmanlı dönemindeki ahilik gelenekleri arasında yer alan Arefe duası için Çorum’daki çeşitli meslek gruplarından esnaf, Ramazan ve Kurban bayramları arefesinde araya geliyor.

Bu geleneğin yaşatılması için her Arife günü Oto Tamirciler Odası, Çilingirciler ve Sobacılar Odası, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası, leblebiciler, Çorum Dikiciler ve Kunduracılar Odası, Saraçlar Ocağı ve Toprak Sanayicileri Kooperatifi tarafından program düzenleniyor.

Arife dualarına; Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, Belediye Başkan Yardımcıları, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, oda yöneticileri ile esnaf katıldı.

Vali Mustafa Çiftçi, dua öncesi ve sonrası esnaf ziyaretlerinde bulunarak hayırlı ve bol kazançlar diledi, Kurban Bayramını tebrik etti.

Arefe dualarında konuşan Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve ÇESOB Başkanı Recep Gür, asırlardır süregelen bu geleneğin gelecek kuşaklara aktarılmasını isteyerek, birlik, beraberlik mesajı verdiler, tüm halkı kenetlenmeye, kardeşlik bağlarını güçlendirmeye çağırdılar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ