Çorum Mercek Haber

Türkiye’de ilk: Çorum’da “Montessori Sınıfı” açıldı

Türkiye’de ilk: Çorum’da “Montessori Sınıfı” açıldı

Çorum İl Müftülüğü tarafından Hz. İbrahim Camii Kur’an Kursunda “Dini Değerler Eğitimi Montessori Sınıfı”nın açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın, Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık ve Yıldız Üveyik, Hz. İbrahim Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kadir Çakar ve öğreticiler katıldı.

Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık’ın yapmış olduğu duanın ardından Dini Değerler Eğitimi Montessori Sınıfı hizmete açıldı.

Sınıfın proje mimarı ve Kur’an Kursu Yöneticisi Seda Seçkiner, katılımcılara sınıfı gezdirerek açıklamalarda bulundu.

Seçkiner, sınıfın; zeka oyunları atölyesi, dini değerler eğitim-öğretim atölyesi, İbn-i Sina tıp atölyesi, Anadolu mutfağı atölyesi, Lokman Hekim şifalı bitkiler atölyesi ve Hz. Nuh’un gemisi marangoz atölyesinden oluştuğunu ifade etti.

Sınıfla ilgili bilgi veren Kur’an Kursu Yöneticisi Seda Seçkiner, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek özellikle okul öncesi eğitim-öğretim de önemli bir yeri olan ve Montessori öğretim yöntemi olarak adlandırılan çocukların somut materyallerle öğrenmelerini sağlayan ve bilgiyi ezber yerine işleme kabiliyetini artıran, öğrenme becerilerini geliştiren, kalıcı öğrenmeyi sağlayan yöntemi din eğitimi alanına uygulayarak 4-6 yaş arası çocukların dini kültür ve bilgiyi somut materyallerle öğrenmesini sağladıklarını, bu bağlamda kurstaki bir sınıfı Montessori usulü din eğitimi sınıfına çevirdiklerini ifade etti.

Kur’an Kursu Yöneticisi Seda Seçkiner, oluşturulan sınıf için açıklamalarına şöyle devam etti;

“Montessori sınıfı ile dini eğitimi entegre ederek farklı bir eğitim metodu geliştirdik. Sınıfımız içerisinde farklı atölyeler oluşturduk. Atölyelerimizde tamamen ahşap ürünler tercih ettik. Bu sayede çocuklarımızın bilgiyi edinmelerinin yanında bunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağladık. Oluşturduğumuz atölyelerden Nuh’un Gemisi Atölyesi’nde çocuklarımızın varlıkları tanıma ve el becerilerini geliştirmelerinin yanında dini değer olarak kardeşlik ve cesaret duygularını artırarak yenilikçi, sabırlı ve cesaretli bireyler oluşturmayı hedefledik. Lokman Hekim Şifalı Bitkiler Atölyesinde ise çocuklarımızın bitkileri tanımalarını, doğa ile dolaylı temas kurmalarının yanı sıra adalet ve eşitlik gibi dini değerler edinmelerini sağlamayı hedefledik. İbn-i Sina Tıp Atölyesinde ise basit tıbbi materyalleri tanıma, sağlıklı yaşama, acil durumlarda neler yapması gerektiğini edinmenin yanında dinimizin sağlığa ve sağlıklı yaşama verdiği değeri kavrama becerilerini edinmeleri hedefledik. Dini Değerler Eğitimi Atölyemizde ise din eğitimini ahşap zeka oyunlarını da birleştirerek çocuklarımıza verimli ve eğlenceli bir dini değerler eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Yaptığımız bu sınıf ve atölyelerin sadece Çorum’da değil Türkiye’de bir ilk olduğunu tahmin ediyor ve Çorum halkımıza ve Hz. İbrahim Camii Kur’an Kursu öğrenci ve velilerimize gururla sunuyoruz. Projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen İl Müftümüz Muharrem Biçer’e, Müftü Yardımcımız Yıldız Üveyik ve diğer Müftü Yardımcılarımızla tüm personelimize ve gösterdikleri ilgi ve gayretten ötürü öğrenci ve velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Sınıfımızı oluşturmamızda yine Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubemize ve mobilyalarının yapılmasında destekleri esirgemeyen Wood Kids Ahşap Çocuk Mağazası sahibi Suat Koç’a da bu vesile ile teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Geçen yıl 150 öğrenci ile eğitim yaptıklarını da ifade eden Seda Seçkiner, şu an 4-6 yaş Yaz Kur’an Kursunda 80 öğrencinin olduğunu, Eylül ayında ise yeni bir kursun açılacağını söyledi.

Açılışta Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık da katılımcılara tasavvuf müziği konseri verdi. Çeşitli ikramların ardından açılış sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ