Çorum Mercek Haber

Binlerce kişi işsiz!

Binlerce kişi işsiz!

Çorum’da Türkiye İş Kurumu’na (İŞ-KUR) kayıtlı yaklaşık 28 bin kişi iş arıyor. İşsiz kişi sayısı son 6 ayda 5 bin kişi arttı.

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan İŞ-KUR İl Müdürü Ali Şahan, işsizlik oranlarının 2018 yılının Ekim ayında 11.6, 2019 yılı Ocak-Şubat aylarında 14.7, Mart’ta 14.1, ve Nisan’da yüzde 13 seviyelerinde olduğunu belirtti. Şahan, kentte 2018 yılı Aralık ayı sonu itibariyle 22 bin 960 işsiz bulunduğunu ve 2019 yılı Haziran ayı sonu itibariyle de bu rakamın 27 bin 973’e ulaştığını söyledi. Ali Şahan, Çorum’da faaliyet gösteren tekstil firmalarından gelen talep üzerine Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme işbirliği protokolü ile istihdam garantili kursların başlatıldığını da açıkladı.

İşbaşı eğitim programlarının devam ettiğini hatırlatan Şahan, Haziran ayı sonuna kadar 670 işyerine 2 bin 409 kişinin, işyerlerinde mesleklerini öğrenmek ve çalıştırılmak üzere verildiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından toplantıda, kentteki istihdam ve mesleki eğitim çalışmaları konusunda sürdürülen projeler hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ