Çorum Mercek Haber

Tarihi Saat Kulesi ihtişamıyla göz dolduruyor

Tarihi Saat Kulesi ihtişamıyla göz dolduruyor

Çorum’un adıyla bütünleşen ve kendine has mimari özellikleriyle başkaca saat kulelerden farklı olan Çorum Saat Kulesi, ihtişamıyla göz dolduruyor.

Çorum’un her yönüyle harika bir şehir olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum, Anadolu’da en özel şehirlerden bir tanesi. Gerek tarihi özellikleriyle, gerek din turizmiyle, gerekse kendine özgü mistik havasıyla ve sıcacık insanlarıyla gönülleri fetheden bir şehir. Çorum’a özgü en önemli eserlerden biri de Osmanlı son döneminde 7-8 Hasan Paşa tarafından yaptırılan Tarihi Saat Kulesi. Uzun zamandır her hangi bir tadilat görmeden adeta sönük bir şekilde orada duruyordu. İşe aydınlatmasını yaparak başladık. Saat kulemizin aydınlatması tamam, şimdi de kadranlarını değiştireceğiz. Şehrimizin her değerine olduğu gibi Saat Kulesine de gereken önemi gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Çünkü biz bu şehrin sevdalısıyız” dedi.

Sadece ışıklandırmasının yapılmasıyla bile tarihi Saat Kulesinin ihtişamlı bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Başkan Aşgın, Saat Kulesinin özellikle akşamları izlemeye doyulmayacak kadar güzel olduğunu söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ