Çorum Mercek Haber

“Çorum, sporun başkenti”

“Çorum, sporun başkenti”

Güreşin kalbi Çorum’da atıyor. Çorum Belediyesi’nin önemli spor organizasyonlarından olan Karakucak Güreşleri, yoğun bir katılım ve ilgi altında gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Çorum barışın, kardeşliğin, sevginin başkenti olduğu gibi sporun da başkentidir. Yiğidin harman olduğu topraklarda ata sporumuzu yaşatmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Çorum Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği, geçtiğimiz yıl da Karakucak kategorisine alınan güreşler, Nazmi Avluca Spor Tesisinde başladı.

YİĞİTLER ER MEYDANINDA

Büyükler, Yıldızlar ve Minikler olmak üzere 3 kategoride 29 grupta gerçekleştirilecek olan güreşlerde dereceye giren sporculara toplam 70 bin lira para ödülü verilecek.

Belediyenin düzenlediği Karakucak Güreşleri’nde yiğitler er meydanında mücadelelerine başladı.

Güreş etkinliklerini Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu, Tufan Köse, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, bazı siyasiler, , kardeşliğin, sevginin başkenti olduğu gibi sporun da başkentidir. Yiğidin harman olduğu bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile güreşseverler izledi.

“YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU TOPRAKLARDA ATA SPORUMUZU YAŞATMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Katılımın ve ilginin yoğun olduğu güreş etkinlikleri protokol üyelerinin halkı selamlaması ve açılış konuşmaları ile başladı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, “Çorum barışın, kardeşliğin, sevginin başkenti olduğu gibi sporun da başkentidir. Yiğidin harman olduğu topraklarda ata sporumuzu yaşatmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin dörtbir yanından şehrimize gelen pehlivanlarımıza hoşgeldiniz diyor dostluk, barış ve sevginin kazanmasını temenni ediyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ