Çorum Mercek Haber

Vali Çiftçi’den şehit ve gaziler onuruna yemek

Vali Çiftçi’den şehit ve gaziler onuruna yemek

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin ev sahipliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Programa AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Çiftçi, “Şehitlik ve gazilik bizim kültürümüzde önemli bir yer tutuyor. Şehitlik bizim inancımızda peygamberlikten sonra gelen en yüce makamlardan birisidir.

Hz. Ömer efendimizin deyimiyle şehit kendisini Allah’a adamış kimsedir. Allah’ın cennet karşılığında canını satın aldığı kimsedir şehit. Böylesine yüce bir mertebedir şehitlik. Herkese de nasip olmayan bir mertebedir aynı zamanda. Burada müftülükten arkadaşlar da var onların alanlarına fazlaca girmek istemem ama İslam kumandanlarından meşhur Halid Bin Velid Hazretleri vardır. Vücudunda kılıç izi, mızrak değmeyen yer kalmamış ama nihayetinde şehit olamamış bir gazi olarak vefat etmiş ve bundan dolayı da kendisini son derece kınamış. Şunu demeye getiriyorum; şehitlik son derece yüce bir mertebe. 15 Temmuz’da 251 tane şehidimiz, ikibini aşkın gazimiz oldu. Bütün şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Bütün gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Allah nice mürüvvetler göstersin daha başka acılar yaşatmasın memleketimize” dedi.

Vali Çiftçi, “15 Temmuz eğer başarıya ulaşsaydı, vukuu bulsaydı, amacına ulaşsaydı hainler, bugün Türkiye diye, Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet olmayacaktı. Bir yandan Ermenistan, bir yandan Kürdistan, gibi devletler kurulacak öbür taraftan da kısa bir coğrafyaya sıkışmış kalmış ve birbiriyle mücadele eden insanlar olacaktı. Cenab-ı Hak bizi o gün büyük bir badireden korudu. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sokaklara inen meydanları dolduran vatandaşlar hainlerin, yerli ve yabancı hainlerin o emellerine geçit vermedi.

Onun için diyoruz ki Allah devletimizi, milletimizi bu tür badirelerden, bu tür darbe girişimlerinden korusun. Devletimize, milletimize zeval vermesin” ifadesini kullandı. Yemeğe eşi Azime Çiftçi ile birlikte katılan Vali Çiftçi, şehit yakınları ve gazilerle görüşerek, selamlaştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ