Çorum Mercek Haber

“Geleceğimizin ipotek altına alınmasına izin vermeyeceğiz”

“Geleceğimizin ipotek altına alınmasına izin vermeyeceğiz”

Eğitim İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, “Eğitim İş, dine değil dinden çıkar elde etmeye çalışırken bu yüce değerleri anlamsızlaştıranlara karşıdır” dedi.

Eğitim İş Çorum Şube Yönetim Kurulu, Diyanet Sen Çorum Şubesi’nce sendikalarına yönelik yapılan ithamlara sert tepki gösterdi.

Eğitim İş Sendikası Çorum Şube Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada; “Diyanet Sen Çorum Şubesi’nin sendikamıza haksız ithamlarda bulunduğu, suçladığı ve sendikamızı kendi sıfatları ile anmaya çalıştığını basın aracılığıyla öğrenmiş bulunuyoruz” denildi.

Şube Başkanı İlhan Yaşar, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın asli görevi olmadığı halde Anayasa’da yer alan laik ve sosyal hukuk devleti ilkesine aykırı olan en önemli uygulamalarından biri de 4-6 yaş grubu çocukların Kur’an kursu eğitimi adı altında yürüttüğü faaliyetlerdir.

Bu faaliyetler Anayasa’ya, yasalara ve yargı kararlarına aykırı olmakla beraber geleceğimiz olan çocuklarımızı, yani geleceğimizi ipotek altına alacak niteliktedir.

Buna asla izin vermemesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı bırakın karşı çıkmayı, destekler bir tavır sergilemektedir. 4-6 yaş grubu çocuklarımız okul öncesi eğitim çağında, laik, bilimsel, demokratik eğitim ilkelerine uygun eğitim görmeleri gerekirken ve bu görev devlet adına Milli Eğitim Bakanlığı’nın iken, bu görevi devredercesine hareket etmesi kabul edilemez.

Bu uygulama Tevhid-i Tedrisat’a, Anayasaya ve yasalara aykırı olup, hiçbir kurum ya da kuruluş MEB’in görevi olan öğretim programı hazırlamak ya da uygulamak yetkisine sahip değildir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na yaptığımız, bu eğitimlerden vazgeçmesi, bu eğitimleri iptal etmesi, öğretim programını kaldırması yönündeki başvurumuza kayıtsız kalınması nedeniyle, sendikamız Genel Merkezi tarafından 4-6 yaş grubu çocuklar için Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen öğretim programının öncelikle yürütmesinin durdurulması ardından iptal edilmesi için Danıştay nezdinde dava açılmıştır.

Bunun üzerine bir sözde sendikanın yaptığı toplantıda sendikamıza haksız ithamlarda bulunduğu, suçladığı ve sendikamızı kendi sıfatları ile anmaya çalıştığını basın aracılığıyla öğrenmiş bulunuyoruz.

Eğitim İş Sendikası kurulduğu günden beri laik, çağdaş, bilimsel ve parasız kamusal eğitim için mücadele etmekte, bu yolda da devam edecektir.

Eğitim İş hiçbir zaman insanların inançlarının karşısında olmamış, daima sayılı olmuştur. Eğitim İş dine ve dini değerlere değil, bu değerleri kullanarak ekonomik ve siyasal rant elde etmek isteyenlerin karşısında olmuştur.

Eğitim İş dine değil dinden çıkar elde etmeye çalışırken bu yüce değerleri anlamsızlaştıranlara karşıdır.

Eğitim İş’i dinsizlikle veya darbecilikle suçlayanların gözlerini açarak arkalarına bakmalarını öneririz.

Eğitim İş aleyhinde konuşan sözde sendikalara sendikacılığın bu olmadığını ve sendika olarak hukuksal ve demokratik alanda örgütlülüğümüzden gelen güçle mücadeleyi sürdüreceğimizi, ve tek bir geri adım atmayacağımızı hatırlatmak isteriz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ