Çorum Mercek Haber

Çorumlulardan güçbirliği mesajı

Çorumlulardan güçbirliği mesajı

Çorum Eğitim Kültür Vakfı, (ÇEKVA), Çorum ve Ankara’dan gelen ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı.

İstanbul Kadıköy’de bulunan dernek merkezinde yapılan buluşmaya, Ankara Altındağ Belediye Başkanı hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Buyruk, Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Alıtkan, Fedarasyon üyesi Mehmet Ali Demir, ÇEKVA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akca, Başkan Yardımcısı Hüseyin Tuzcu, Genel Sekreter Sabit Velidedeoğlu, Eski İstanbul Milletvekili ÇEKVA Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Kıyıklık, ÇEKVA Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Çenesiz, Başkan Yardımcısı Erdal Karslı, ÇEKVA Denetle Kurulu Üyesi Hüseyin Kapusuz katıldı.

Buluşmada bir konuşma yapan ÇEKVA Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akca, 1995 yılında kurulan Vakfın eski başkanlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, daha sonra vakıf hakkında genel bilgiler vererek, vakıf faaliyetlerini anlattı.

Akca, önemli hizmetler gerçekleştiren ÇEKVA ve benzeri kurumların kollanıp desteklenmesi yönünde ve üye sayılarının arttırılması için ziyaretçilerden maksimum destek istedi.

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı ise, ÇEKVA’yı yakından takip ettiklerini, Ankara’da özellikle Altındağ’da 42 bin Çorumlunun yaşadığını kaydederek, Çorumluların her şeyin iyisine layık olduğunu, birlik ve beraberlik ruhu içinde hukuka uygun olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Daha sonra söz alan Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan da, bir Çorumlu olarak İstanbul’da eğitim gördüğünü, o dönemde böyle bir vakfın olduğundan haberdar olmadığını, diğer şehir insanlarına özendiğini dile getirerek, “Çorumlular için yanan ışığın, ilelebet yanması için ellimizden geleni yapacağız” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ise, ÇEKVA’yı Milletvekili olmadan önce ve sonra yakından takip ettiğini kaydederek, “Yaptıkları iyi hizmet nedeniyle Yönetim Kurulu başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine ve kuruluşundan bu yana emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ömrünün büyük çoğunluğunu eğitime ve öğrencilere ayırdığını belirten Kavuncu, bundan sonra ÇEKVA ile irtibatın daha da sıklaştırılması için çalışma yapacağı sözünü verdi.

Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ise ÇEKVA’nın Ankara’daki oluşumunda da yer alması nedeniyle vakfın bir neferi olduğunu, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen bursiyer mülakatlarına ev sahipliği yaptıklarını, Altınpark’ta bulunan Çorum Konağı’nın her an Çorumluların emrine verileceğini duyurduğu konuşmasını ÇEKVA Yönetimine teşekkür ederek sonlandırdı.

Misafirler adına en son konuşmayı yapan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Buyruk da, bundan önce görev yaptıkları makamda olduğu gibi yeni görev yerinde de ÇEKVA ve Çorumlulara hukuk çerçevesinde maksimum hizmet vereceklerini beyan etti.

Toplantıda ÇEKVA adına söz alan Genel Sekreter Sabit Velidedeoğlu, vakfın ilk kuruluşundaki sancılı süreçten bugüne gelişin öyküsünü katılımcılar ile paylaştı.

Vakıf adına söz alan Eski İstanbul Milletvekili ÇEKVA’nın kurucu Feyzullah Kıyıklık, dünyadaki vakıflardan örnekler verdiği konuşmasını, yeni üye edinmenin önemli olduğunu vurguladı.

Çorumluların birlik olduğunda yaratacağı sinerjiye de dikkat çeken Kıyıklık katılımcılardan ÇEKVA’ya destek olmalarını istedi.

Vakıf Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akca’nın teşekkür konuşmasının ardından, ziyaretçilere Çorum Şubesi Ebru kursunda yapılan el sanatı ÇEKVA Logosu ile Prof. Dr. Ahmet Samsunlu tarafından yazılan ÇEKVA’nın 15. Yılı kitabı hediye edildi.

Ziyaretçiler tarafından pirinçten Hitit Güneş Kursu Vakıf Başkanı Lütfi Akca’ya sunuldu.

Toplantı, Çorumluların biraraya gelmesi için milat kabul edilerek,  büyük bir memnuniyet ile sonlandırıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ