Çorum Mercek Haber

Köylülerden su protestosu

Köylülerden su protestosu

Çorum Merkeze bağlı Üyük Köyü sakinleri, köylerinde yaşanan su sıkıntısını çözülmesi için Valilik binası önünde eylem yaptı.

Sorunların çözümü için Vali Mustafa Çiftçi ile görüşmek isteyen köy sakinleri, Vali Çiftçi ile görüşene kadar oturma eylemine devam edeceklerini belirttiler.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel’i de yuhalayan köylüler, Vali Mustafa Çiftçi’nin bizzat köye geleceğini öğrenince sakinleşti.

Üyük Köyü sakinleri Çorum Valiliği önünde oturma eylemi düzenledi.

Köy sakinleri, köylerinin yakınında bulunan taşocağının faaliyete geçmesi nedeniyle sularının sık sık kesildiğini dile getirerek, taşocağının faaliyetlerinin durdurulmasını istedi.

Taş ocağında yapılan her çalışma ile sularının gittiğini ve günlerce susuz kaldıklarını kaydeden köy halkı, “Bu devirde su sorunu yaşıyoruz. Su hayattır. İçmek için su bulamıyoruz. Bulaşık ve çamaşır makinalarımız da susuzluktan çalışmıyor. Bu sorunumuzun biran önce çözülmesini istiyoruz. Köyümüzde faaliyet gösteren taş ocağı bizlere zarar vermektedir. Faaliyetlerinin biran önce devletimiz tarafından durdurulmasını istiyoruz” dediler.

“DEFİNE BULACAKLAR” İDDİASI

Taşocağı yetkililerinin sadece define bulmak için köylerinde çalışma yaptığı iddialarında bulunan köy halkı, çalışma yapılan taşocağı ile köyün su ihtiyacını karşılayan depo arasındaki mesafenin 100 metre olduğunu ifade ettiler.

Sorunlarının çözülmediği takdirde TBMM’ye kadar gideceklerini belirten köylüler, taşocağının 3 defa çalışma ruhsatının iptal olmasına rağmen tekrar çalışma ruhsatının verildiğini kaydettiler.

Oturma eyleminde bulunan Çorum Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı Zeki Oral ise, çalışmaya başlayan taşocağının 2 köyün suyunun kesilmesine sebep olduğunu söyledi.

Köy halkı ile görüşen Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel de, taşocağının daha önce 4-5 defa mahkemelik olduğunu ve mahkeme kararının işletme lehine olduğu için çalışmaya başladığını ve konunun ayrıntılı bir şekilde tekrar araştırıp, konuyu çözeceklerini ifade etti.

Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı eylemde, Vali Yardımcısı Yüksel, “Burası sizlerin yeridir. İstediğiniz kadar bekleyebilirsiniz. İsterseniz bahçemizde, isterseniz Valiliğimizde arkadaşlar sizlere çay ikram etsinler Valimizi öyle bekleyin. Ama sizler burada bekleseniz de beklemeseniz de şu anda Valimiz Ortaköy’de programda olduğu için buraya gelmesi mümkün değil. Köyünüze geçin, konuyu Valimize ilettikten sonra, sizlerin yanına bizzat gelecektir. Taş ocağını faaliyetlerinin durdurulması için dilekçelerinizi veriniz. Sizlerin dilekçeleri doğrultusunda yapılan inceleme ile birkaç gün içinde karar verilmiş olacaktır. Bu bizim elimizde olan bir şey değil, bizler yasasız hiçbir şey yapamayız” dedi.

VALİ YARDIMCISINI YUHALADILAR

Vali Yardımcısı Yüksel’in bu sözleri üzerine bazı köy sakinleri, “Siz devletisiniz. Bizim susuz kalmamıza nasıl göz yumarsanız. Gitmiyoruz Vali gelinceye kadar buradayız” diyerek Vali Yüksel’in üzerine yürüdü.

Vali Yüksel daha sonra korumaları eşliğinde makam aracına binerek, Ortaköy’deki programa katılmak üzere yola çıktı. Köy halkı ise Vali Yardımcısı Yüksel’i yuhaladı.

Kısa bir süre Valilik önünde oturma eylemi yapan köy sakinleri, Vali Mustafa Çiftçi’nin köye geleceği haberini almaları üzerine, Valilik önünden dağıldılar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ