Çorum Mercek Haber

“Egemenlik sarayın değil, milletimizindir”

“Egemenlik sarayın değil, milletimizindir”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, güçler ayrılığı ilkesini mutlaka yaşama geçireceklerini ifade ederek, “Saltanata ve hilafete özlem duyanlara izin vermeyeceğiz” dedi.

Amasya Genelgesi’nin 100. Yılı nedeniyle bir basın açıklaması yapan Demirer, “büyük Türk milletine söz veriyoruz; egemenlik sarayın değil, milletimizindir. Bu sistem değişecektir. Parlamenter ve çoğulcu demokratik yönetim temel hedefimizdir. Gazi Meclis’e itibarını ve yetkilerini iade etmek önceliğimizdir” ifadesini kullandı.

ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, konuşmasında şunları söyledi:

“Milli mücadelemizin 100. yılında önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak ve anlatmak öncelikli görevimizdir. Bu bakımdan ulusal geleceğimize sahip çıkmak için büyük Atatürk’ün tarihi adımlarını yeniden canlandıracağız. Samsun’da başlattığımız, Havza’da devam ettirdiğimiz toplantılarımızı Amasya Genelgesi’nin 100. Yılında da sürdüreceğiz.

Amasya Genelgesi, yüzyıl önce olduğu gibi bugün de mücadelemizin esası ve dayanağıdır. Siyasi iktidarlarca beslenen, milli his, milli vicdan ve insani değerlerden uzaklaşmış bazı zavallılar, halen Osmanlı saltanatçılığını ve Sevr’i savunmak hadsizliğindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan Lozan’a tereddütsüz saldıranlarla ve ‘Lazistan, Kürdistan, Rum Ortodoks Ekümenikliği’nden söz edenlerle karşı karşıyayız. BOP ve GOP projelerinin taşeronları sinsice çalışmaktadır. Cumhuriyet devrimi ile kazandığımız çağdaş değerler birer birer yok edilmektedir.

Milli mücadelemizin 100. Yılında 30. yaşını kutlayan ADD, büyük önderimizin Amasya’da söylediği ‘Bu acıklı durum karşısında hemen bir örgüt kurmak ve yurdun her yanında çalışmalar yapmak, haklarımızı korumak zorunludur’ sözlerini görev kabul edenlerce kurulmuştur. ADD, Atatürk’ün Amasya’da işaret ettiği ve kurulmasını istediği o çatı örgütüdür. Milli mücadelenin kazanımlarını korumakta kararlı ve inançlı bir dava kuruluşudur.

Cumhuriyet devrimini başlatmak üzere yayınladığı Amasya Genelgesi’nin 100. yılında büyük Atatürk’ü saygı ve tükenmez bir bağlılıkla anmaktayız. Devrim ve demokrasi şehirlerimizin bayrağını onurla taşımaktayız. Bu vesileyle bir kez daha büyük Türk milletine söz veriyoruz; egemenlik sarayın değil, milletimizindir. Bu sistem değişecektir. Parlamenter ve çoğulcu demokratik yönetim temel hedefimizdir. Gazi Meclis’e itibarını ve yetkilerini iade etmek önceliğimizdir. Güçler ayrılığı ilkesini mutlaka yaşama geçireceğiz. Saltanata ve hilafete özlem duyanlara izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet devrimi ortak paydasında tüm cumhuriyetçi güçlerin birlikteliğini sağlayacağız. Atatürk cumhuriyetini bölücülere fırsat vermeden yeniden inşa edeceğiz. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ