Çorum Mercek Haber

“Çiftçinin alın teri heba olmasın”

“Çiftçinin alın teri heba olmasın”

Yaz döneminde ekili arazilerin hasat döneminde artış gösteren anız yangınları, doğaya, canlılara büyük zarar veriyor.

Yasak olmasına ve yapanlara cezai yaptırım uygulanmasına rağmen yaz mevsiminde sık sık anız yangınları ile karşılaşıyoruz.

Anız yangınları orman yangınlarına da sebep olmakla birlikte doğaya, toprağa, bitki örtüsüne, canlılara zarar veriyor, yakılan alandaki toprak verimsizleşiyor.

Yetkililer, vatandaşları anız yangınları konusunda bir kez daha uyardı.

Osmancık Ziraat Odası, yaz mevsimi nedeniyle “anız yangınları” konusunda uyarıda bulundu.

Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, “Çiftçimizin alın teriyle, emekleriyle oynamayalım. Sigara izmaritlerini rastgele araziye atmayalım” diyerek vatandaşları son derece dikkatli olmaya davet etti.

“ANIZ YAKAN GELECEĞİNİ YAKAR”

Alaca Ziraat Odası Genel Sekreteri Tuğrul Kaya ise, yaz döneminin gelmesi ile birlikte piknik alanlarında yakılan ateşe dikkat edilmesi, dikkatlice söndürülmesi ve sigara izmaritlerinin yola atılmaması gerektiğini söyledi.

Hasat dönemine yakın çiftçilerin anız yangınlarına karşı dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Kaya, “Anız yakılmasıyla beraber toprağın doğal yapısı bozulmakta ve verimliliği düşmektedir” dedi.

Kaya, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:

“Ayrıca henüz hasat edilmemiş ürünlere ve yaban hayatına telafisi olmayan zararlar vermektedir. Çiftçilerimizin yıl boyunca emeklerinin yok olmaması için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Çiftçilerimizin geçim kaynakları olan topraklarına kendi elleri ile zarar vermemek ve kanunlar önünde suçlu duruma düşmemek için ’Anızları Yakmamaları’ gerekmektedir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ