Çorum Mercek Haber

Kızılay dostları ödüllendirildi

Kızılay dostları ödüllendirildi

Çorum’da Kızılay’a sürekli kan bağışında bulunan 320 gönüllüye Vali Mustafa Çiftçi tarafından berat ve madalyaları verildi.

Vali Mustafa Çiftçi, 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Türk Kızılay’ı Hitit Kan Alma Birimini ziyaret ederek, 35 kez kan bağışı yapan 5 kişiye altın madalya ve beratlarını, 25 kez kan bağışı 15 vatandaş da gümüş madalya ve beratlarını takdim etti. 300 gönüllüye ise bronz madalya verildiği açıklandı.

Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nde düzenlenen törene katılan ve gönüllülerin madalya ve beratlarını teslim eden Vali Çiftçi, kan verebilecek yapıya sahip tüm vatandaşları Kızılay’a kan vermeye davet etti.

Çorum’da günlük 60 – 65 ünite kan ihtiyacının olduğunu belirten Vali Çiftçi, “Kanın tek kaynağı insan. Bu ihtiyacı sadece insanlardan karşılama imkanımız var. Onun için vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum. Kan verdiğimiz zaman ilk önce sağlığımız açısından faydası var. İkincisi bizim inancımız “insanların en hayırlısının başkalarına faydalı olduğunu öğütlüyor”. Üçüncüsü her bağışlanan kandan sonra doğaya fidan dikiliyor. Doğaya faydamız var. Onun için sağlığı yerinde olan herkesi Kızılay’a kan vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Törene; Vali Çiftçi’nin yanı sıra; İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, Kızılay Çorum Şube Başkanı Hüseyin Kılıç, Kızılay personeli ve gönüllü bağışçılar katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ