Çorum Mercek Haber

Şehit öğretmene duygulu anma

Şehit öğretmene duygulu anma

Hain terör örgütü tarafından şehit edilen Osmancıklı Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, şahadetinin 2. yılında, Osmancık Asri Mezarlıkta bulunan Şehitlikteki kabri başında rahmet ve minnetle anıldı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017 tarihinde ilçe merkezinde bulunduğu araçta PKK’lı teröristlerin silahlarla ateş açması sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın (22), Osmancık şehitliğindeki  mezarı başında dualarla anıldı.

Aybüke öğretmenin Osmancık Şehitliği’nde bulunan kabri başındaki törene ailesinin yanı sıra Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Levent Tuzcu, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu öğretmenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, törende yaptığı konuşmada;  “Çok ulvi bir görev için toplanmış bulunuyoruz. Biraz önce öğrencilerimiz, sözlerin en güzeli Allah’ın kelamıyla, şehidimizin ruhu için Kuranı Kerim okudular. Allah kabul etsin. Yüce Yaratan’ımız diyor ki :  ‘Şehitlere ölüler demeyin, zira onlar yaşıyordur, siz bilemezsiniz.’ Biz de Şenay Aybüke Öğretmenimizin yaşadığına iman ediyoruz. Tabii bu hainler hiçbir ayrım yapmıyorlar. Memleketimizi, vatanımızı bölmek için, hain emellerine ulaşmak için öğretmen demiyorlar, sivil demiyorlar, çocuk demiyorlar, memur demiyorlar, askerimizi, polisimizi şehit ediyorlar. Maalesef bu bayramda da şehitlerimiz oldu. Bu vatan şehitlerimizin kanlarıyla yoğruldu. Bayrağımız şehitlerimizin kanından rengini alıyor. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki; etrafımız zaten bizi istemeyen, bu yüce milleti hazmedemeyen hainlerle dolu, içerde de onların işbirlikçileri sürekli çalışıyorlar. Yine bir 9 Haziran 2017 yılında bu kıymetli kardeşimizi, meslektaşımızı karne töreninden evine dönerken haince, kahpece kurdukları pusuyla şehit ettiler. Tabii Öğretmenimiz Aybüke’nin o gül yüzü gözümüzün önünde, sesi kulaklarımıza hala yankılanıyor” dedi.

Dualarla son bulan törenin ardından şehit öğretmenin ailesi evlerinde ziyaret edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ