Çorum Mercek Haber

Ortaköylü öğrenciler iyiliğe el uzattı

Ortaköylü öğrenciler iyiliğe el uzattı

Ortaköy 100. Yıl İlkokulu öğrencileri tarafından  “İyiliğe El Uzat” sloganı kapsamında“Ramazan Kolisi Kampanyası” başlatıldı.

Ramazan ayı dolayısıyla dar gelirli aileler için başlatılan kampanyaya Ortaköy’de yoğun bir il vardı.

Öğrencilerin, velilerin ve bir çok hayırsever vatandaşın katkılarıyla 43 adet Ramazan kolisi hazırlanarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Kampanya hakkında bilgi veren 100. Yıl İlkokulu Müdürü Mustafa İskender Erken, Ramazan ayının  11 ayın sultanı olduğunu, bu ayda yapılacak yardımlaşma ve dayanışmanın insanları birbirine yaklaştıran davranışların en önemlilerinden olduğunu belirtti.

Toplum halinde yaşayan insanların mutlaka birbirlerine ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Erken, şunları  söyledi;

“Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı bir aydır. Ramazan ayında  insanlar yoksullara daha çok yardım yapmayı arzular. Küçücük yaşlarında bu duyguları öğrencilerimize hissettirmek amacıyla  ‘Ramazan Kolisi Hazırlıyorum’ kampanyası  başlattık. Proje kapsamında, öğrencilerimiz evlerinden getirdiği gıda malzemeleri ve hayırsever vatandaşlarımızın maddi destekleriyle  oluşturduğumuz ramazan kolilerini  ihtiyaç sahibi olan ailelere dağıtan öğrencilerimiz, onları sevindirmenin mutluluğunu yaşadı.

Asıl amacımız şuydu; yok olmaya yüz tutan değerlerimizi yaşatmak. Yardımlaşma, dayanışma ve bunu bu yaşta bu çocuklarımıza kazandırmak istedik.”

Erken, “Bu güzel ve anlamlı kampanyayı başlatan anasınıfı öğretmeni Feray Koyunoğlu İsbir ve öğrenciler olmak üzere tüm öğretmenlere, velilere, öğrencilere ve hayırsever vatandaşlara, ayrıca tüm etkinliklerde okulun desteklerini esirgemeyerek, bizleri yalnız bırakmayan Ortaköy Kaymakamımız Murat Acar’a, Belediye Başkanımız Taner İsbir’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan İsbir’e, tüm daire amirlerimize ve çalışanlarına desteklerinden dolayı şahsım ve öğrencilerim adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ