Çorum Mercek Haber

Rektör Öztürk göreve başladı

Rektör Öztürk göreve başladı

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ali Osman Öztürk göreve başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hitit Üniversitesi’nde 2 dönem boyunca (8 yıl) rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın görev süresinin dolması üzerine Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ü bu göreve atadı.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nde devir-teslimi gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Ali Osman Öztürk düzenlenen törenle görevini Prof. Dr. Reha Metin Alkan’dan devraldı.

Törenin ardından eski Rektör Alkan ise Çorum’dan uğurlandı. Devir-teslim ve uğurlama töreni sırasında duygulu anlar yaşandı.

Üniversitenin Erol Olçok Senato Salonunda gerçekleştirilen törene Hitit Üniversitesi Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri, merkez müdürleri, birim koordinatörleri, daire başkanları ile akademik ve idari personel katıldı.

“ÇORUM VE HİTİT ÜNİVERSİTESİ, DAHA DA İLERİ NOKTALARA TAŞINACAK”

Törende konuşan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün donanım, bilgi ve tecrübe olarak muazzam bir bilgiye sahip olduğuna dikkat çekerek, “Bunların üniversitemize çok önemli katkılar sağlayacağına, ilimizin ileri gitmesinde büyük bir avantaj sağlayacağına inancım tamdır. İnanıyorum ki Prof. Dr. Ali Osman Öztürk hocamız, üniversitemizde yapılan çalışmaların çok daha iyilerini yapabilecek bir rektörümüz olarak üniversitemizde omuz omuza, el ele şehrimiz ile beraber çok güzel başarılara imza atacaktır” dedi.

Konuşmasında 2011 yılından bu yana üniversitede yapılan çalışmalara ilişkin kısa bir sunum yapan Prof. Dr. Alkan, elde edilen başarıların bir ekip çalışması olduğunun altını çizerek, “Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan bir şehirdesiniz. Böylesine bir geçmişi, kültürü, geleneği olan bir şehirde görev yapmak gerçekten çok keyifli. Sahip olduğunuz bilgi birikiminin bizim çalışmalarınızı çok geride bırakacak kadar güçlü olduğuna kalpten inanıyorum. Şükürler olsun ki şuan sizinle mazeret değil yapılanları paylaşıyoruz. Bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak size gönülden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“BAŞARI ÇITASINI HER GEÇEN GÜN DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ”

Hitit Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise; “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bu onurlu görevi müthiş atılımın olduğu Hitit Üniversitesi’nde devam ettirmek üzere bize tevdi ettiği için kendilerine hassaten şükranlarımı arz etmek istiyorum. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK Kurul Üyelerine de teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Öztürk, üniversiteyi 3. nesil üniversiteler içerisinde diğerlerinden farklılaştırarak bu noktaya taşıyan Hitit Üniversitesi personeline teşekkür ederek, “Özellikle 8 yıl boyunca canla başla, şevkle gururla yaptığı hizmetlerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a en kalbi şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan başarılı çalışmaların bir ekip ürünü olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Öztürk, üniversitemizdeki başarı çıtasının her geçen gün daha da yükseltileceğini vurgulayarak, “İnşallah işlerimizle, birlikte atacağımız adımlarla, alacağımız mesafelerle konuşacağız. Birbirimiz daha iyi tanıyacağız. Çorum’u daha güzel bir şehir, ülkemiz için parlayan bir yıldız, üniversitemizi özellikle 3. nesil üniversiteler içinde örnek bir üniversite haline getirebilecek kapasiteye sahip olduğumuza yürekten inanıyorum. Yapılan bu bayrak teslimi, inşallah meyvelerini önümüzdeki dönemlerde de verecektir” diye konuştu.

“YENİ KUŞAKLARA ÜLKEMİZİ VE GELECEĞİMİZİ EMANET EDECEĞİZ”

Tüm dünyada üniversitelerde bir değişim dönüşüm döneminin yaşandığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Öztürk, bunun nedeninin klasik bilgi üreten statik yapılardan kurtulmak üzere ortaya çıkan bir hareketlilik olduğunu ifade ederek, kuşakların değiştiğini ve üniversiteler olarak yeni kuşaklara eğitim vereceklerine dikkat çekti.

Konuşmasının devamında yeni kuşaklara ülkemizi ve geleceğimizi emanet edeceğimizin altını çizen Rektör Öztürk, “Mazimizin, Anadolu irfanımızın, geleneklerimizin, birikimlerimizin ve güzelliklerimizin içinde olduğu yeni anlayışa sahip eğitim modellerimizi insanımızla, üreticilerimizle ve sahada olanlarla paylaşmadığımız sürece bu bilgilerin kimseye fayda sağlamayacağının farkındayız. Hitit Üniversitesi’nin şuana kadar gerek sanayi ile gerekse de toplumla yaptığı işbirlikleri ve kurduğu iletişim de bu dönüşümü sağlamak üzere gerekli altyapısının olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

“2023 YILI ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ANLAMA SAHİP”

Rektörlük görev süresinin ülkemiz için önemli bir anlama sahip olan 2023 yılını kapsadığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Öztürk, “2023 yılı yeniden toparlanan, yeniden kendine anlam bulmaya çalışan dünyada her şeyin belki baştan sona kadar kurgulanacağı ve ümit ediyoruz ki barışın, huzurun, adaletin, eşitliğin ve hakkaniyetin olduğu bir dünyaya dönüşümün olacağı bir süreç. Bizler de Hitit Üniversitesi olarak geçmişten aldığımız güç, değerli çalışma arkadaşlarımla beraber yapacağımız başarılı çalışmalar ve alanında aranan mezunlarımızla birlikte bu sürece katkı sağlayacak niyete ve kapasiteye sahibiz” dedi.

Konuşmasının sonunda her çalışma ortamının özünün huzur olduğunu ifade eden Rektör Öztürk, huzurlu olan yerde bereket, üretim ve dinamizm olduğunu belirterek, önceliğinin üniversitede var olan huzur ortamını daha da arttırarak sürdürmek olduğunu vurguladı.

Tören sonunda Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e rektörlük cübbesini giydirerek çiçek ve hediye takdim etti.

Rektör Alkan daha sonra duygulu bir veda eşliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki görevine başlamak üzere Çorum’dan uğurlandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ