Çorum Mercek Haber

Menderes ve arkadaşları anıldı

Menderes ve arkadaşları anıldı

59 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes ve çalışma arkadaşları, AK Parti Çorum İl Teşkilatı tarafından anıldı.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından 27 Mayıs 1960 Darbesinin yıl dönümü nedeniyle Hürriyet Meydan’ında bir basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına; Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, bazı ilçe başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, AK Parti Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

Anma programında bir konuşma yapan İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Türk milletini tepeden dizayn etmeye çalışan toplum mühendisliğinin temellerinin, Cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen ilk darbe olma özelliğini taşıyan 27 Mayıs 1960 Askeri Müdahalesi ile atıldığını kaydederek, “Vesayet ve statükonun hüküm sürdüğü bir anlayışla gerçekleştirilen 27 Mayıs Darbesi, milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak; demokrasiye, insanlığa ve vicdanlara yönelik büyük bir ihanettir. Seçilmiş bir başbakanın idama mahkum edilmesiyle demokrasi tarihimizde silinmez bir leke oluşturan 27 Mayıs Darbesi, ilerleyen süreçte askeri otoriteye, milli iradeyi silah zoruyla tahakküm altına alma imkanının kapılarını da açmıştır” dedi.

AŞGIN: UYDURUK YALAN VE İFTİRALARLA 3 FİDANI İDAM ETTİLER

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, 27 Mayıs 1960’ın en temel örneklerden bir tanesinin milletin oyları ile 3 dönem güçlü bir şekilde iktidar olan Menderes ve arkadaşlarına yapılan darbe olduğunu kaydederek, “1960 darbesi ile 3 tane fiden toprakla buluştu” diye konuştu.

1960 yılında idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın tek suçlarının millete hizmet etmek olduğunu belirten Aşgın, “Uyduruk yalan ve iftiralarla 3 fidanı idam ettiler. Bugün de aynı senaryoyu yazmak istiyorlar. 1960’dan sonra bir de 28 Şubat’ta millet-devlet buluşmaya başlayınca yeniden milletin kafasına balyoz indirdiler. Sonra 27 Nisan e-muhtırası. 27 Nisan e-muhtıra dönüm noktası oldu. Bu kez kendisine darbe yapılanlar çıktılar dediler ki; ‘One Minute’ dediler. 15 Temmuz’da ise Menderes’i asan, Özal’ı zehirleyen zihniyete karşı milletimiz ‘Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz’ dediler. 15 Temmuz’da bütün dünyaya bir mesaj verdik. 15 Temmuz’da başaramadıklarını şimdi de ekonomik kriz ile yapmak istiyorlar. Bu millet buna da boyun eğmeyecek. Aç kalır bu millet ama vatansız, bayraksız ve ezansız kalmaz” ifadesini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ