Çorum Mercek Haber

500 yıllık anıt ağaçlar koruma altında

500 yıllık anıt ağaçlar koruma altında

İskilip İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İskilip’in bazı köylerinde tespit edilen 500 yıllık anıt ağaçlar koruma altına alındı.

İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan’ın talimatıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Onaç, Çomu ve Karagöz Köyleri’nde yaşları 500’ün üzerinde olan toplamda 10 adet, ceviz, fındık, karadut ve meşe ağaçları tespit edildi.

Tespit edilen anıt ağaçların; İskilip Kaymakamlığı tarafından ahşap levhalar yazdırılarak koruma altına alındığı tescillendi.

Anıt ağaçlara tescil levhalarının asılması sırasında konuşma yapan İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, şu görüşlere yer verdi: “Anıt ağaçlar, doğanın kendilerine bahşettiği uzun ömürlerinden ötürü geçmişi geleceğe bağlayan değeri tartışılmaz zenginliklerimizdendir. Ülkemiz hem kültürel hem de bilimsel değerleri oldukça yüksek korunan ya da korunması gerekli birçok doğal zenginliğe sahiptir. Bunlar arasında anıt ağaçlar en az ilgiyi görenlerdendir. Doğada yaşayan en yaşlı ama sessiz tarihçiler olan anıt ağaçlar geçmiş döneme ait birçok doğal olaya ilişkin kesin bilgiler edinmemizde bize yardımcı olurlar. Ayrıca bu yaşlı ağaçlarla kültürel olayları ilişkilendirmek mümkündür. Bu çalışmamızda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ