Havaalanı, Çorum’un olmazsa olmazı
AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Çorum’a yapılacak bir havaalanının diğer yatırımların ve istihdamın da önünü açacağını belirterek, komşu illerde olan havaalanı ve demiryolunun, sanayisi gelişmiş, ihracatı ve nüfusu daha çok olan Çorum’a yapılmamasının haksızlık olduğunu belirtti.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, kentte görev yapan basın mensupları için iftar yemeği düzenledi.
Anitta Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeğine AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile Çorum Merkez ve ilçelerde görev yapan basın mensupları katıldı.
Yemek sırasında bir konuşma yapan İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, 31 Mart yerel seçimleri öncesi göreve geldiğini hatırlatarak, seçim öncesi ve sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yerel seçimlerin bir değerlendirmesini yapan Ahlatcı, 17 yıldır gerek merkezi iktidarda, gerekse yerel yönetimlerde AK Parti bayrağının dalgalandığını, bu süreçte yapılan dev hizmetler olduğu gibi henüz yapılamayan işlerin de bulunduğunu kaydetti.
Çorum için havaalanının olmazsa olmaz bir yatırım olduğunun altını çizen Ahlatcı, kendisinin il başkanlığı döneminde havaalanını Çorum’a getirmek, yatırımların önünü açmak için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini vurguladı.
Çorum için gelmesi gereken en önemli yatırımın havaalanı olacağını bildiren Ahlatcı, bu konuda yaptıkları girişimler sonucu somut gelişmeler kaydettiklerini, önümüzdeki süreçte havaalanı yatırımının Çorum’a geleceğine yürekten inandığını söyledi.
Havaalanının Çorum’da diğer yatırımların önüne de açacağını dile getiren Ahlatcı, demiryolu, eski Devlet Hastanesi’nin yeniden açılması gibi yatırımlar hakkında da bilgiler verdi.
“ANADOLU KEDİSİ DEĞİL, ANADOLU KAPLANI OLACAĞIZ”
Çorum’un ihracatta Amasya ve Yozgat’a fark atmasına rağmen havaalanı ve demiryolu yatırımlarının yapılmamasını eleştiren Ahlatcı “Biz Anadolu kedisi değiliz, Anadolu kaplanı olmalıyız” dedi.
Çorum’u Yozgat ve Amasya ile kıyaslayan Ahlatcı, komşu illerde olan havaalanı ve demiryolunun, sanayisi gelişmiş, ihracatı ve nüfusu daha çok olan Çorum’a yapılmamasını haksızlık olarak değerlendirdi. Ahlatcı “Biz Anadolu kaplanıyız, Anadolu kedisi değiliz” diyerek hak ettiğimiz yatırımların Çorum’a kazandırılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.
Ahlatcı açıklamasında, geçtiğimiz haftalarda Ankara’da milletvekilleriyle birlikte gerçekleştirdikleri ziyaretlerin detaylarını paylaştı. Özellikle havalimanı konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini açıklayan Ahlatcı, “Ulaştırma bakanımızla görüşmemizde bu haritayı açtık. Çorum’a ziyaretleri sırasında da ‘Şehit Erol Olçok Havalimanı’ yazan bir uçak maketi hediye etmiştim. Bakanımız, ‘Bu sehpanın üzerinde duruyor, bu havalimanını nasıl olsa yapacağız. Yerimiz de var’ dedi. Bizlere birinci ağızdan girişimlere başladığı müjdesini verdi. Eğer bunu başarabilirsem Çorum’un evladı olarak benim başka bir beklentim yoktur. Biz havalimanını İstanbul’a ya da Ankara’ya uçmak için istemiyoruz. Kargo uçaklarının inip kalkabileceği havalimanı talebimiz var. Yozgat’a, Çankırı’ya, Sinop’a yapılırken, Çorum’a neden yapılmıyor diye sormak en doğal hakkımızdır. Öncelikli olarak ulaştırma bakanımızı ziyaret ettik. Gerek Çorum’da gerekse Ankara’da inanılmaz mesafe kat ettik. Seçimden önce bunlar boş seçim vaadi gibi bir algı vardı. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Ben seçimden önce ne dediysem, seçimden sonra bunların hepsini yapmanın peşindeyim. Ama arkamda güçlü bir Çorum desteği olması lazım. O desteğin de sizler kanalıyla olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Çorum’a gelen her bakandan havalimanı istediklerini dile getiren İl Başkanı Ahlatcı, “Biz öncelikli olarak Çorum’a gelen her bakanımızdan havalimanı istiyoruz dedik. Spor bakanımızla başlayan süreçte, ‘Neler yapabiliriz’ dedi ve ‘Biz havalimanı istiyoruz bakanım’ dedik. Burada aldığımız bu gücün asıl kaynağı sizlersiniz. Çünkü kamuoyunun ve Çorum’un doğru ve güvenilir haber almasında sizlerin emeği kesinlikle yadsınamaz” şeklinde konuştu.
Hayalindeki Çorum’dan bahseden İl Başkanı Ahlatcı, “Ben il başkanı olarak Anadolu kedisi olmaya razı değilim” dedi.
Ahlatcı, “Benim hayalimdeki Çorum şudur; büyükşehir olmuş, üniversitesi 100 bin öğrenci kapasitesine ulaşmış, Skoda, Volkwagen Çorum’da fabrika açmış, kendi girişimcisiyle daha üst seviyelere gelmiş bir Çorum düşünüyoruz. Bizim kendimizi küçük görme şansımız yok. Biz ya Anadolu kaplanlığına devam edeceğiz ya da Anadolu kedisi olup kendi kabuğumuza çekileceğiz. Ben il başkanı olarak Anadolu kedisi olmaya razı değilim. Özellikle Çorum’da Cumhurbaşkanımızın teşrifleri sırasında verdiği müjdeyi biliyoruz” dedi.
Çorum’un sanayisinin Samsun da dahil tüm illerden güçlü olduğunu, ancak hak edilen yatırımların bugüne kadar alınamadığını vurgulayan Ahlatcı, “Ulaşımı olmayan hiçbir yerde sanayi gelişemez. Ulaşım bir vücudun ana damarları gibidir. Çevre illerin hepsinde havaalanı var, sadece Çorum’da yok. Samsun’dan çıkan tren yolu bile sanki özellikle Çorum’u es geçerek yapılmış. Kırmızı ile işaretli yerler havalimanı olan yerler. Çorum’un ihracatı 894 milyon dolar. Buna istinaden Yozgat’ın 10 milyon, Amasya’nın 110 milyon, Samsun’un ihracatı 634 milyon dolardır” ifadelerini kullandı.
“ESKİ DEVLET HASTANESİ YENİDEN AÇILMALI”
Devlet hastanesinin yeniden yapılandırılması, yapılması planlanan acemi birliği, savunma sanayi için Çorum’a gelecek heyet gibi konulardan da bahseden Ahlatcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çorum’un çevre illerle ve ilçeleriyle bir yol problemi var. Eğer Çorum, Ankara ve Samsun arasında olmasa Allah korusun çift şeritli yolumuz da olmayacaktı. İlçelerimizin tamamını ulaştırma bakanımızla birebir görüştük ve tamamı üzerinde çalışmalara başlandı.
Mevcut Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde büyük bir trafik sorunu var. Kazalara sebebiyet verecek bir yoğunluğa ulaştı. Günlük 15 bin ila 17 bin insanın olduğu bir hastanede önündeki yol maalesef standartlara uygun değil. O alanın karşısının da Tıp Fakültesi olacağı düşünüldüğünde biz oraya dalma dediğimiz, üstü de göbek şeklinde olacak bir düzenleme yapılmasını istedik. O da bu konuyla ilgili direktif verdi.
Devlet Hastanemiz kapatıldı ve Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açıldı. Hastaneler Türkiye 3 kademeye sınıflandırılıyor. 1. Kademe aile hekimleri, 2. Kademe devlet hastaneleri ve 3. Hastaneler ise üst düzey hastaneler. 2. Kademe hastane olmadığı zaman vatandaşımız direk Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geliyor. Buradaki 15 bin kişilik yoğunluğun sebebi de bu vatandaşlarımız oluşturuyor. Profesör bir hocamız günde 150-200 hastaya bakmak zorunda kalıyor. Devlet hastanemiz kapatılmış. Sağlık bakanımızdan özellikle istirham ettik ve buraya sağlık bakan yardımcımız gelecek, devlet hastanemizin yeniden açılması için çalışmalara başlanacak. Eski kısımlar yıkılacak ama yeni C bloğun gerekli tadilatları yapılacak ve 250 yataklı Çorum Devlet Hastanesi olarak hizmet verecek. Bunun da sağlık bakanımızdan sözünü aldı. Aksi takdirde biz 3. Kademe hastanemizi de kendi elimizle sağlık hizmetlerini veremeyecek bir hale getireceğiz.
En son savunma bakanımızla görüştük. Askerlik kanunun çıkmasıyla birlikte Şeker Fabrikamızın olduğu alandaki YİBO okulunun olduğu yere minimum 3 bin kişilik acemi birliği yapılacak. Hem Savunma Bakanımız Hulusi Akar hem de Cumhurbaşkanımız bizzat onay verdi.
SAVUNMA SANAYİNE ÜRETİM İÇİN HEYET GELECEK
Önümüzdeki ay içerisinde savunma bakanımız bir heyet gönderecek. Çorum’un savunma sanayisine üretebileceği, katkı sağlayabileceği ürünler Çorum’a gelecek. Sanayicilerimizle yapacağımız toplantıda da Çorum’da üretecekler. Bu da hem yan sanayi açısından hem de sanayimiz açısından önemli bir gelişme olacak. Çünkü devlet bu ürünlere 10 yıl alım garantisi veriyor. Bu kısa zaman zarfında Çorum için yaptığımız şeyler bunlardır. Bundan sonraki süreçte İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile görüşeceğiz. Adalet Bakanımızdan ile Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan randevu talep ettik. Bu üç bakanlığımızı ziyaret ederek bir takım sorunları daha çözmeye çalışacağız.”