Çorum Mercek Haber

Vali Çiftçi’den şehit aileleri ve gazilere iftar

Vali Çiftçi’den şehit aileleri ve gazilere iftar

Çorum Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi.

Programa Vali Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Çetin Öcal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Vali Yardımcıları Recep Yüksel, Murat Çağrı Erdinç, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, daire müdürleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan  Vali Mustafa Çiftçi, Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğunu, bu coğrafyaya sahip olmanın bedelini şehitlerin canı ve kanıyla ödediğini söyledi.

“Bu cennet vatanda yüzlerce yıldır barış, kardeşlik, huzur içinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize borçluyuz” diyen Çiftçi, İslam inancına göre şehitliğin peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebelerden biri olduğunu vurguladı.

Canından daha mukaddes saydığı ulvi değerler uğruna canını feda etmiş, dünyadaki her şeyden vazgeçme erdemi göstermiş insanlara şehit denildiğini anlatan Çiftçi, “Allah, onların canlarını cennet karşılığında satın almıştır. Cenabı Allah, aziz şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Kahraman gazilerimize uzun ömürler versin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çiftçi ve eşi, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize yapılan dualar ve ilahiler okunmasının ardından program sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ