Çorum Mercek Haber

İzinsiz hobi bahçeleri yıkılacak

İzinsiz hobi bahçeleri yıkılacak

Çorum merkez ilçe mücavir alan sınırları dışında tarım arazilerinde oluşturulan hobi bahçelerindeki ruhsatsız yapılar yıkılacak.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında tarım arazileri üzerine kurulan ruhsatsız hobi bahçeleri ele alındı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı; Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Suat Atmaca ile Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda şu kararlar alındı;

“İlimiz merkez ilçe mücavir alan sınırları dışındaki bazı köy ve bağlılarında tarım arazileri üzerinde hobi bahçesi adı altında izinsiz olarak tel çitler ile parseller oluşturulduğu ve oluşan parsellere ulaşım için yollar açılarak kumlandığı ve hobi bahçesi adı altında satışlarının yapıldığı, oluşturulan parseller üzerine imar mevzuatına aykırı yapılar yapıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu faaliyetler 3194 sayılı İmar Kanunu ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na aykırı olarak yapılmakta olup, zikredilen kanunlara aykırı davranan vatandaşlarımız idari para cezaları ile kaçak ve ruhsatsız yapılarının yıkılması ile karşı karşıya kalabileceklerdir.

Bu itibarla, vatandaşlarımızın ilgili kanunlara uygun hareket etmelerinin kendi çıkarlarına olacağı, kaçak ve ruhsatsız yapılarla ilgili yıkım kararlarının alınması sonrasında bu yapıların yıkılacağının bilinmesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ