Çorum Mercek Haber

Ege’de üretim tesislerini incelediler

Ege’de üretim tesislerini incelediler

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, kentte bulunan tarımsal kuruluşların temsilcileri ile birlikte Ege Bölgesinde bulunan üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Orhan Sarı beraberinde, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ile birlikte Ege Bölgesinde faaliyet gösteren üretim tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Yapılan teknik gezide Çorum heyeti, Ege Bölgesinde tarımsal ve hayvancılık alanında yapılan projeleri yerinde görerek Çorum’ da uygulanabilirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Afyonkarahisar’da tavuk gübrelerinden biogaz üretimi ve tarımda kullanılan organik gübre tesislerinin incelenmesi ile başlayan ziyaretler, yine Afyonkarahisar Sandıklı İlçesinde bulunan biogaz tesisi ile devam etti.

Çorum’da da uygulanması planlanan hayvansal atıkların organik gübre ve enerji üretiminde kullanılmasına yönelik projenin yapılabilirliği değerlendirilerek, işletme sahipleri ve çalışanlarından çalışma koşulları ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi alındı.

Afyonkarahisar’daki temasların ardından Manisa ilçesine geçen heyet Salihli Kaymakamı hemşehrimiz Levent Kılıç’ı ve Salihli Ticaret Borsasını ziyaret edip Borsa çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Saruhan İlçesinde tavuk gübresinden enerji elden Güres Enerji A.Ş. ye ait tesiste ve İzmir Tire İlçesinde bulunan ve Hayvansal atıklardan Biogaz üretimi yapan Tire Biogaz A.Ş. de incelemelerde bulunan Çorum heyeti, buradan Ödemiş İlçesinde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine ait olan ve Çorum’da da hayata geçirilmesi düşünülen damızlık düve üretim merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ödemiş İlçesinde 40 çeşit peynir üretimi yapan ve günlük 90 ton süt işleyen Harun Süt Ürünlerine ait tesiste ve Ödemiş Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin fidancılık alanında yaptığı doku kültürü ile fidan üretim tesisi ziyaret edilerek tesislerin çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Gezi sonrasında açıklamalarda bulunan Orhan Sarı; “İlimizde yürütülen ve yürütülmesi planlanan projeler açısından çok önemli temasların sağlandığı ve bilgi alışverişinde bulunulduğunu ve 4 gün süren temasların ilimizde yürüttüğümüz çalışmalar için önemli olduğunu dile getirerek bu bölgelerde ülkemize örnek olabilecek işletmeler ziyaret edildi ve çok önemli bilgi aktarımları gerçekleşti. Temaslarımızda kendi projelerimize dair fikir alışverişleri de yaparak karşılaşabileceğimiz sorunların bertaraf edilmesi veya önceden tedbirlerin alınması hususunda çok değerli bilgiler elde ettik. Projelerimiz görüştüğümüz kişiler tarafından da olumlu karşılanarak bizlere çalışmalarımız için daha fazla güç katmıştır. Bizleri misafir edip işletmelerini açan tüm işletmelere şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ