Çorum Mercek Haber

Kargı ‘Şen’lendi

Kargı ‘Şen’lendi

Kargı İlçesi’nde Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçları belli oldu.

Seçimleri Kargı’nın mevcut başkanı olan AK Parti Belediye Başkan Adayı Zeki Şen kazandı. Kargı ilçe merkezinde toplam 15 sandıkta kullanılan oyların sayımı tamamlandı.

Son 3 dönemdir Ak Parti’de olan Kargı Belediyesi’nde yine sonuç değişmedi. Ak Parti adayı Zeki Şen, en yakın rakibi olan MHP adayı Recep Bolpaça’dan 100 oy fazla alarak seçimin galibi oldu.

Kargı ilçe merkezinde kurulan 15 sandıkta 4 bin 50 seçmenin oy kullanması bekleniyordu. Çekişmeli geçen seçim yarışı sandıklara yansımadı. Katılım beklenenin altında kaldı.

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre; Ak Parti adayı Zeki Şen 1321 oy ile oyların %39,4’ünü, MHP adayı Recep Bolpaça 1221 oy alarak oyların %36,08’ini, CHP Adayı Kemal Dümenci 821 oy alarak oyların %24,26’tısını aldı. Ayrıca sandıklardan Saadet Partisi’ne 16, BTP’ye ise 6 oy çıktı.

KARGI BELEDİYE MECLİSİ 3 PARTİLİ

31 Mart yerel seçimlerde oy oranlarının açıklanmasıyla birlikte Kargı’da Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi’nin üye sayıları da belli oldu.

BELEDİYE MECLİSİ 4-3-2

Kesin olmayan sonuçlara göre belediye meclisinde, Ak Parti 1289 oy alarak oyların %38,26’sını, MHP 1116 oy alarak oyların %33,13’ünü, CHP ise 931 oy alarak oyların %27,63’ünü aldı.

Bu sonuçlara göre belediye meclisinde Ak Parti kontenjan üye ile birlikte 4, (Abdülaziz Akgül, Nevzat Kuzu, Esra Peker, Sadık Erikçi ve İbrahim Eken) MHP 3, (Murat Ulaşır, Mustafa Özenir ve Ayhan Özdemir) CHP ise 2 ( Sonay Ergül ve Kemal Zincirli) meclis üyesi ile belediye meclisinde temsil edilecek.

İl GENEL MECİSİNDE AK PARTİ 2’DE 2 YAPTI

İl Genel Meclisi’nde ise Ak Parti 5979, MHP 2829, CHP ise 2018 oy aldı. Sonuçlara göre 2 İl Genel Meclis Üyesi kontenjanı bulunan Kargı’da, Ak Parti 2 ( Ahmet Devrez ve Vahit Kabakcı) İl Genel Meclisi Üyeliğinin 2’sini de kazandı.

KARGI’NIN MUHTARLARI BELLİ OLDU

Yerel seçimlerde sonuçların açıklanmasıyla birlikte Kargı ilçe merkezi muhtarları da belli oldu.

Kesin olmayan sonuçlara göre; Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığına Saim Küçüksemerci, Fatih Mahallesi Muhtarlığına Eyüp Danacı, Mihrihatun Mahallesi Muhtarlığına Soner Saim Kapıcıbaşı, İmambey Mahallesi Muhtarlığına Zeynel Abidin Büyükeke, Orta Mahalle Muhtarlığına Hasan Örnekol, Yeni Mahalle Muhtarlığına Metin Mutluay seçildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ