Çorum Mercek Haber

İl Genel ve Belediye Meclisi’nde AK Parti üstünlüğü

İl Genel ve Belediye Meclisi’nde AK Parti üstünlüğü

Çorum merkezde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nde çoğunluk yine AK Parti’nin elinde bulunuyor.

İL GENEL MECLİSİ 4’E 3 OLDU

Çorum İl Genel Meclisi’nin merkez üye sayısı AK Parti 4, CHP 3 oldu.

Merkezde üye sayısı 7 olan İl Genel Meclisi’nde, MHP yine merkezden üye çıkarabilecek yeterli sayıya ulaşamadı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde il genel meclisi üyeliği için 151 bin 642 seçmen 542 sandıkta oy kullandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre kullanılan ve geçerli sayılan oyların 59 bin 023’ünü alan AK Parti, 7 meclis üyesinden 4’ünü kazandı. CHP ise 50 bin 098 oy alarak ikinci parti oldu ve 3 meclis üyesi çıkarma hakkını elde etti. MHP’nin il genel meclisinde aldığı 25 bin 718 oy, meclis temsil edilmesi için yeterli olmadı.

Bu sonuçların ardından İl Genel Meclisi Üyeliğine AK Parti’den Osman Günay, Mehmet Bektaş, İbrahim Çiftçi ve Ünal Nalçacı, CHP’den de Yıldız Bek, Suat Atalay ve İlhami Türksal yeni dönemde il genel meclisinde partilerinin temsilcileri olacaklar.

ÇORUM BELEDİYE MECLİSİNDE ÇOĞUNLUK AK PARTİ’DE

Çorum’da yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre, belediye meclisi 3 partiden oluşacak.

AK Parti, belediye meclisinde 4 kontenjan ile birlikte çoğunluğu elde ediyor.

AK Parti’den aldığı oylarla listesinden 16 üye çıkardığı buna artı olarak da birinci parti olmasından dolayı 4 kontenjan üyeyle birlikte 37 kişilik mecliste 20 üyeyle temsil edilmesi bekleniyor. CHP üye sayısını 10’dan 13’e, MHP de 1’den 4’e çıkarıyor.

Partilerden meclise girecek isimler şunlar:

AK Parti:

İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Kenan Özüyağlı ve Namık Kemal Batman (Kontenjan)

Mustafa Tuzcu, Meryem Demir, Muhammed Fatih Temur, Ubeydullah Ahıskalı, Suat Aydoğan, Ertuğrul Eren, Reha Kip, Semra Akyüz Akdağ, Bülent Özdoğan, Reşit Keleş, Bilal Selman Özünel, Osman Fatih Gümüş, Cevdet Yalçınkaya, Ünsal Yeter, Muhammet Murat Kılıçlı ve İsmail Bölükbaş.

CHP:

Nazik Bulut, Mehmet Rüştü Çağlar, Uğur Soyocak, Ahmet Özdel, Erkan Özbal, Didem Tokgöz Semih, Tuncay Yılmaz, Eren Atlas, Mustafa Gürbüzer, Meserret Garipoğlu, Şentürk Gülnaz, Tuncel Gürgen, Hüseyin Gazi Uysal.

MHP:

Selim Güloğlu, Halil İbrahim Özcan, Abdül Haluk Çatalpelit ve Bilal Armutlu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ