Çorum Mercek Haber

Oğuz Adası Projesi…

Oğuz Adası Projesi…

AK Parti Oğuzlar İlçe Teşkilatı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

İlçe Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, Oğuzlar Belediye Başkan Adayı Muzaffer Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Adayı İbrahim Değirmenci’nin katıldığı ziyarette Oğuzlar’ın eko turizm ve spor turizminde gelişmesine yönelik Hitit Üniversitesi tarafından hazırlanan Oğuz Adası projesi ele alındı.

Proje hakkında konuşan Oğuzlar Belediye Başkan Adayı Muzaffer Yıldırım, “Şimdiye kadar proje aşamasında kalan Oğuz Adası Projesini 31 Mart Yerel Seçimlerinde kazandığımızda Üniversite- Belediye işbirliğinde somut adımlar atarak en kısa zamanda Oğuzlarımıza kazandıracağız. Bu güzel projeyi geliştiren Hitit Üniversitesini ve Rektörümüz Reha Metin Alkan’ı tebrik ediyor bir Oğuzlarlı olarak teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Projenin Oğuzlar’ın gelişimine katkı sunarak tersine göçü sağlayacaklarını belirten Yıldırım; “Oğuz Adası Projesi ile Türkiye’nin saklı cennetlerinden biri olan Oğuzlarımızın tanınırlığını arttırıp turizm sayesinde çehresini değiştireceğiz. Turizm potansiyelinin yükselmesiyle Oğuzlarımıza artı değer yaratıp ilçemize tersine göçü sağlayacağız. Geçim kaygısıyla memleketini terk etmiş hemşehrilerimize istihdam fırsatı sunarak ailesinden, yuvasından ayrılan bu hemşehrimizin aile birliğini tekrar kurmaları için onlara da fırsat sunmuş olacağız. Sosyal medya üzerinden Çorum dışında yaşayan Oğuzlarlı hemşehrilerimizin, ‘yaşlı annemiz, babamız var. Biz dışarıda çalıştığımız için onların yanında duramıyoruz. Yaşlılarımıza yönelik çalışmalarınız olacak mı?’ şeklinde soruları oluyor. Evet, yaşlılarımıza yönelik projelerimiz var. Biz turizm ile istihdam sağlayarak sizlerin Oğuzlar’da anne- babalarınızın yanında olmasını sağlayacağız. Aile birliğini sağlayarak yaşlılarımızın mutluluğuna vesile olmaktan güzel proje mi olur! Oğuzlar olarak biz hep birlikte bir aileyiz. Bu birlik ve beraberliğin daimi olması için 31 Mart Yerel Seçimlerinde gelin hep birlikte ailemize sahip çıkalım” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ