Çorum Mercek Haber

Çeltik üreticilerine tohum dağıtıldı

Çeltik üreticilerine tohum dağıtıldı

Osmancık Çeltik Komisyonu tarafından çeltik üreticilerine tohum dağıtıldı.

Osmancık Kaymakamı aynı zamanda Çeltik Komisyonu Başkanı Hakan Alkan nezaretinde; İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sait Ekici, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner ve Proje Koordinatörü Yüksek Ziraat Mühendisi Hayati Koca eşliğinde üreticilere çeltik tohumları dağıtıldı.

Konuyla ilgili olarak Osmancık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Çeltik üretimi alanlarında sorun olan kırmızı çeltik, kültürü yapılan çeltiğin yakın bir akrabasıdır. Bu nedenle, çeltikte yabancı ot kontrolünde kullanılan konvansiyonel çeltik yabancı ot ilaçları ile kontrol edilememektedir. Kırmızı çeltiğin tane veriminde meydana getirdiği kayıp son yıllarda çok yüksek oranlardadır. Ayrıca çeltik randımanını da düşürmektedir. Kırmızı çeltik ve konvansiyonel çeltik yabancı ot ilaçlarına direnç gösteren yabancı otları kontrol etmek için, IMI (Imidozolinone) gurubu yabancı ot ilaçlarına dayanıklı çeltik çeşitleri geliştirilmiştir. Bu kapsam üreticilerimizin yeniliklere ulaşması ve sonuçlarını üretim sahalarında doğru bir şekilde görülmesi amacıyla 200 dekar alana yetecek tohum miktarı Osmancık Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu Başkanlığı tarafından finansa edilerek üreticilerimize ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Bu yıl ekimi yapılan üretim alanlarında yapılacak gözlem ve değerlendirmeler tüm üreticilerimiz bilgilendirilerek yayım çalışmaları yapılacaktır.”

Tohum dağıtımı sonrası Kaymakam Hakan Alkan, müdürlük makamına geçerek burada İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sait Ekici ve Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner ile bir süre sohbet etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ